Halloween

Jeg boycutter af princip Halloween.
Alle Sjæles Dag, en katolsk højtid +  ikke Alle Helgen filtreret gennem den syd- og mellemamerikanske måde at fejre disse dage på.
Taget op af amerikanerne, som har taget festlighederne, farverne og udklædningen og skabt en “højtid” ud af dette, som meget lidt sammenhæng har med oprindelsen, bortset fra at det handler om de døde.
Og døden er nordamerikanere åbenbart meget bange for, så de har garneret med diverse skrækfigurer fra film, eventyr og historier og er kommet frem til en gys-og-gru-kostume-fest kombineret med lidt fastelavn.

1. Jeg er ikke katolik og fejrer ikke katolske helligdage.
2. Hvis jeg skal mindes mine døde, kan jeg godt gøre det uden at det skal involvere et kostumebal.
3. Jeg er ikke katolik og tror ikke på helgener.
4. Jeg er ikke synderligt bange for døden.
5. Skrækfilmsfigurer har ikke noget med mine døde at gøre.
6. Vi har i Danmark allerede en klæde-ud-og.gå-ud-og-rasle-dag nemlig fastelavn.

Venlig hilsen den forstokkede gamle dame.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *