Chili sin carne eller grøntsagschili

En ret, som absolut ikke lide under manglen på kød, tværtimod. Jeg har siddet med et smil på læben, mens jeg har spist denne ret, fordi den med sine mange teksturer og smagsnuancer, virkelig er en stor tilfredsstillelse at spise.
Chili sin carne / grøntsagschili
6-7 portioner
5 snackpeberfrugter
250 g champignoner
4-6 stilke bladselleri
(1 stort løg)
(2-3 fed hvidløg)
2 dåser hakkede tomater
2 spsk tomatpure
4-5 dl grøntsagsbouillon
Koriander
Spidskommen 
4 ringe jalapeños hakket fint
Limesaft
Oregano
2 laurbær
1½ spsk mørk farin
Salt og peber
20 g mørk chokolade
20 g smuttede mandler
2 dåser bønner (den ene helst kidneybønner)
– Hak peberfrugter, løg, champignoner og bladselleri ret fint (finere end jeg har gjort i retten på billederne).
– Svits koriander, spidskommen, jalapeños kort og kom limesaft ved. 
– Svits grøntsagerne i et par minutter.
– Kom tomater, bouillon og resten af krydderierne ved.
– Lad koge op og lad simre, til grøntsagerne er møre (ca. 20 min.)
– Rist mandlerne på en tør pande i 3-4 min og lad dem køle lidt af. Hak dem til “mel” i food processoren.
– Hak chokoladen groft.
– Kom mandler og chokolade i grøntsagsretten, samt de to dåser bønner. Varm retten igennem i 5 min. så den tykner lidt.


Ja ok, det er bare ikke nemt at tage gode billeder af brun vel. Men det smager fantastisk!!


Tip:
– Man kan erstatte grøntsagerne med hvad man nu har. Champignonerne er dog “kødet” i denne ret, så de kan ikke undværes, hvis man vil have en fyldig chiliret á chili con carne.
– Kan f.eks. serveres med kikærtevafler (falafelvafler) eller godt brød.
– Man kan komme en smule mørk øl i retten også, det har den kun godt af.

Jeg tullede lidt rundt i IKEA med R den anden dag, og forelskede mig totalt i denne serveringsbakke <3. Den passer perfekt til mit køkken.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *