Kylling med frijoles molidos-dip

Nå, så krydsreagerer min græsallergi åbenbart med hvede. Fantastisk, jeg manglede da lige flere besværlige allergier.
Når det er sagt, er det da en herlig lejlighed til at prøve det der low carb – noget. Altså på MIN måde, som vel nærmest er noget med at svælge i grøntsager og bønner/kerner/nødder og så bruge kødet som tilbehør eller pynt.
I aften blev det til tortillas uden tortillas 🙂

Det er første gang jeg har prøvet frijoles modilos, selvom jeg har hørt meget om det.
Selvom det ligner noget, der er løgn (det er det der rødlige smat til venstre), så smager det aldeles pragtfuldt.
Det er det rene slik (på en kødagtig måde). Mit liv er rigere, nu jeg kender denne ret! Seriøst.

Krydret kylling med bønnemos og grøntsager (eller tortillas uden tortillas)

Kylling
400 g kogt kyllingekød, pillet i strimler.
1 dåse hakkede tomater
2 spsk sød chilisauce
Lidt spidskommen og koriander
Salt og peber
(1 løg og 1 fed hvidløg)


Grønt (alt skåret ud i mundrette stykker). F.eks. (ja ok, det er lidt tamt, men det var, hvad der var i skabene):
16 cherrytomater 
½ agurk
En lille dåse ananas
½ salathoved, skåret i strimler


Bønnemos (frijoles molidos)
1 dåse kidneybønner 
(2 fed hvidløg)
4-5 spsk sød chilisauce
3-4 spsk ketchup
(1 lille løg)
Spidskommen og koriander
Saft af ½ lime
Frisk koriander

Kylling
(- Bruger du løg og hvidløg svitses det først).
– Kyllingestrimlerne svitses i olie
– Tomat og chilisauce tilsættes og det koges tykt. Smag til med salt og peber.

Frijoles molidos
– Bønnerne dryppes af og koger i 5 min. evt. sammen med et fed hvidløg
– Blend eller mos bønnerne sammen med hvidløget, lidt af kogevandet, (løget), chilisauce, ketchup, spidskommen, salt, limesaft og frisk koriander.

Brug bønnemosen som dip til kyllingestrimlerne, og server grøntsagerne i små skåle ved siden af, så enhver kan tage, hvad de lyster.
Server også gerne guacemole til.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *