Æde mumse gufle nammenam ahhhhhh

Skal det være, så lade det være! Kaloriebomber fulde af alt det vi ikke spiser til daglig.
Marcipan og rabarber. Wow de er gode sammen!



Marcipan-rabarbersmørhorn
25 g gær
½ dl mælkeprodukt
1 dl vand
100 g smør
ca. 250 g hvedemel
1 spsk sukker
½ tsk salt


Fyld:
100 g marcipan
150 g rabarber
50 g smør
2 spsk sukker


1 æg
Perlesukker

– Gæren røres ud i den lunkne væske.
– Mel og smør smuldres sammen i en anden skål og tilsættes sammen med sukker og salt. Ælt til dejen er blank.
– Lad dejen hæve til dobbelt størrelse, ca. 45 min.

– Imens skærer du rabarberne i små firkanter, kommer dem i et ovnfast fad og drysser dem med sukker. Bages møre ved 180 C i ca. 20 min. og afkøles.
– Rør marcipan og sukker sammen til det ikke klumper og bland det bløde smør i. Rør endelig ikke for meget, kun lige nok (ellers bliver fyldet for blødt og flyder ud af hornene)

– Slå dejen ned, del den i to kugler og rul hver til en rund plade (husk at mele bordet).
– Hver plades deles i 8 trekanter (en pizzaskærer er et glimrende redskab til det).
– Kom lidt rabarber og en klump marcipanfyld på hver trekants brede ende og rul dem sammen fra den brede ende. Læg hornene på en bageplade med bagepapir.
– Efterhæves i ca. 20 min.
– Pensl med æg og drys med perlesukker. Bages midt i ovnen i ca. 15 min.

Og så har jeg lavet en lagkage, også med rabarber (har noget i fryseren der skal bruges inden det er sæson for rabarber igen.

Den blev plastret ind i flødeskum, men indenunder…..uh, det var godt! Endelig en lagkage som ikke var så vammel og sød at man bare spiser af høflighed. Men så lækker at jeg burde have lavet én til.

Rabarber-lagkagefyld
300 g rabarber, i små stykker 
150 g sukker
En håndfuld citronmelisse
½ vaniljestang
50 g mørk 70% chokolade, grofthakket
50 g mandler, grofthakkede
2½ dl flødeskum
– Skrab vaniljen ud af vaniljestangen og mas det ud i lidt sukker. Rabarber, sukker, citronmelisse og vanilje samt vaniljestangen kommes i et ildfast fad og bages i 20 min. i ovnen ved 150 C.
– Lad det køle HELT af.
– Hak mandler og chokolade groft. Pisk fløden til skum.
– Vend mandler, chokolde og rabarber i flødeskummet.
Og så skal det bare i lagkagen.

En anden ting, som blev lavet til den middag, var denne salat:
Den skønne salat



Babyspinat, halverede cherrytomater, agurk, avocado og ristede solsikkekerner.
Desuden en dressing af æblecidereddike, salt og peber, dijonsennep, olivenolie, lidt sukker pg en smule hvidløg.
WOW! Den salat kunne jeg leve af. Mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmums.

Og ikke mindst disse olivenmus.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *