Æde mumse gufle nammenam ahhhhhh
Marcipan-rabarbersmørhorn
25 g gær
½ dl mælkeprodukt
1 dl vand
100 g smør
ca. 250 g hvedemel
1 spsk sukker
½ tsk salt
Fyld:
100 g marcipan
150 g rabarber
50 g smør
2 spsk sukker
1 æg
Perlesukker
– Gæren røres ud i den lunkne væske.
– Mel og smør smuldres sammen i en anden skål og tilsættes sammen med sukker og salt. Ælt til dejen er blank.
– Lad dejen hæve til dobbelt størrelse, ca. 45 min.
– Imens skærer du rabarberne i små firkanter, kommer dem i et ovnfast fad og drysser dem med sukker. Bages møre ved 180 C i ca. 20 min. og afkøles.
– Rør marcipan og sukker sammen til det ikke klumper og bland det bløde smør i. Rør endelig ikke for meget, kun lige nok (ellers bliver fyldet for blødt og flyder ud af hornene)
– Slå dejen ned, del den i to kugler og rul hver til en rund plade (husk at mele bordet).
– Hver plades deles i 8 trekanter (en pizzaskærer er et glimrende redskab til det).
– Kom lidt rabarber og en klump marcipanfyld på hver trekants brede ende og rul dem sammen fra den brede ende. Læg hornene på en bageplade med bagepapir.
– Efterhæves i ca. 20 min.
– Pensl med æg og drys med perlesukker. Bages midt i ovnen i ca. 15 min.
Og så har jeg lavet en lagkage, også med rabarber (har noget i fryseren der skal bruges inden det er sæson for rabarber igen.
En anden ting, som blev lavet til den middag, var denne salat:
Den skønne salat
Babyspinat, halverede cherrytomater, agurk, avocado og ristede solsikkekerner.
Desuden en dressing af æblecidereddike, salt og peber, dijonsennep, olivenolie, lidt sukker pg en smule hvidløg.
WOW! Den salat kunne jeg leve af. Mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmums.
Og ikke mindst disse olivenmus.