Tarteletkyllingemedærterfyld

Tarteletter er efter min mening det bedste fastfood. Jeg bruger at lave dem de dage, hvor man bare ingen tid har, og (shhhh) jeg synes, at de smager helt vildt godt.
Men jeg glemmer altid hvordan det nu er, jeg laver det, så nu tager jeg mig lige sammen og får skrevet det ind i opskriftssamlingen herinde.

Det er fonden, der gør forskellen i denne opskrift. Hvis du ikke har det, så køb noget rigtig godt, det hæver retten over det pap’ede.

Tarteletfyld
– 1 dåse hvide asparges
– Kogt kyllingekød svarende til 2 store kyllingebrystfileter (jeg bruger afpil fra hele kyllinger, når jeg har lavet en hel kylling/høne, og bare fileter, når jeg ikke har)
– 300-400 ml kyllingebouillon (fra afkogning af skrog, jeg har altid et læs af det i fryseren)
– En god portion frosne ærter
– 25 g smør og 2 store spsk mel til hvid sovs
– En slat mælk eller fløde
– Salt og peber

[Hvis jeg ikke har kogt kyllingekød allerede, starter jeg med at koge kyllingestykkerne i fonden + lidt vand.
Så tager jeg kyllingestykkerne fra og hælder væsken op i en skål. Derefter følger jeg samme opskrift som nedenfor.]

Tænd ovnen på 200 C.
Lav en hvid sovs. Væsken er den fra aspargesne samt kyllingefonden og en slat mælkeprodukt. Husk salt og peber.
Pil det kogte kyllingekød i passende bidder.
Kom kyllingekød og de frosne ærter i sovsen og varm det godt igennem til ærterne er færdige (3-4 min.)
Kom tarteletterne i ovnen i ca. 2 min. I en snæver vending kan brødristeren også bruges.

Eller 2 voksne og 1 barn og rester til MIG til frokost næste dag 😉 (eller til 3 voksne).

2 Comments

  • Jeg er så til gengæld blevet rigtig træt af tarteletfyld med alt for mange (totalt udkogte og smagsløse frost-) grøntsager, så derfor kommer jeg helt med vilje kun ærter i, og rå mængder af dem.

    Men det kunne da være at man skulle prøve med friske, lækre og ikke mindst LETkogte grøntsager – det vil nok gøre en væsentlig forskel ;).

  • Mums, jeg elsker hjemmelavet tarteletfyld!!
    Efter en barndom med Beauvais dåsefyld (fordi min lillesøster ikke kunne li' det hjemmelavede??!!) så har jeg fået en svaghed for også at putte gulerødder i tern i fyldet… tager ikke så lang tid at snitte og koge – og så strækker det fyldet lidt længere 🙂

    …ej nu fik jeg godt nok lyst til tarteletter….

Leave a Reply to Elisabeth Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *