Hvad julen bragte

Jeg er blevet moster igen!
Vi fik sørme juletræ, et lille et på ca. 1 meter. Jeg nød at have det pyntet farvekoordineret i et rødt tema. Bare i år, til næste år bliver det nok klassisk overlæsset børne-juletræ, som jo egentlig også er det flotteste:

Jeg bliver lige nødt til at vise julemaden frem. Det gik sgu og anden var rigtig god. Jeg var helt målløs; den var ikke bare spiselig, den var rigtig rigtig god: Saftig, smagfuld, saftig, lækker og saftig.

Juleand
– And på 3400 g tages op d. 21. december og tøs op i køleskab. Indmaden tages ud, når man kan få den ud.
– Tænd ovn på 130 C.
– Trim kræet for gumpefedt, og hals.
– Skyl den indvendigt.
– Gnid med salt og peber indvendigt og udvendigt.
– Fyld med udstenede svesker og madæbler (f.eks. Belle de Boskoop) og luk med kødnål.
– Placer på rist.
– Sæt plade nederst i ovnen med fad med 1 dl vand i.
– Steger 4 timer, hæld af og til noget af vandet over.
– Vend og 2 timer på den anden side.
– Grilles til slut (vandfadet taget ud af ovnen), så skindet bliver sprødt. Hold skarpt øje med den, så den ikke bliver branket.

Denne fine nål med inspiration fra vikingetidens kappenåle fik jeg af min mor. Den er vel tænkt som sjalnål. Træet er guldregn. Den er bare så flot, jeg tør næsten ikke bruge den:

R gav mig en fin kalender som  han har lavet i samarbejde med dagplejeren. Jeg fik en lang historie om alt det han han lavet i den, han var meget stolt af den.

Og det var så julen for i år. Meget hyggelig og vellykket.

2 Comments

  • Jeg har fået den af nogen der bor i Svendborg. Jeg vil gætte på at den er købt der, der er mange gode små specialbutikker der læner sig mod det økologiske der.
    Jeg prøvede lige at google "Tumbler Eco Deco Bamboo PT" og kan se at den kan fås i England. Den er ret billig og koster nok ikke ret meget i porto.

  • Den fine kande der – ved du, hvor den er købt?
    😉

    Kh Rebecca

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *