Færre ting, mere frihed

I løbet af de 11 år der er gået, siden jeg flyttede hjemmefra, har jeg akkumuleret og samlet ting, ting og ting. Og for hver gang jeg flyttede, blev læsset bare større og større.
Men ikke mere! De sidste par måneder har jeg sorteret og valgt ud og ryddet ud og forenklet.
Endelig ikke for meget af gangen, så mister man gejsten, inden man er kommet et par skridt. Men lidt ad gangen, en lille smule, 15 min. om dagen eller bare 5 minutter om dagen (husk at sætte timeren og stoppe når den ringer).

Jeg har stillet mig selv spørgsmål som:
Elsker jeg denne ting?
Har jeg brugt den i løbet af det sidste år?
Er det i virkeligheden affald?
Har jeg en anden af disse, der er bedre?
Behøver jeg virkelig to?
Har den affektionsværdi?
Eller får den mig til at føle mig dårlig tilpas, ked af det eller skyldig, når jeg ser den?
Disse spørgsmål stammer fra http://flylady.net/ .
Resten af artiklen om at rydde ud kan læses her: Decluttering. Artiklen er rigtig god og systematisk, og der er forslag til forskellige måder at rydde ud på (f.eks. “27 ting så hurtigt som muligt”, “5 minutter om dagen i dit værste rum”, “Fjern et Hotspot”).

Her den anden dag tog jeg fat i min strømpebukseskuffe. Jeg går næsten altid i kjoler eller nederdele (da jeg ikke passer ind i standardformen i bukser. Jeg er normalvægtig, men åbenbart “forkert” formet), så jeg har rigtig mange strømpebukser og nylonstrømper og leggins. Men på det seneste syntes jeg at jeg ikke rigtig havde nogen at tage på, selvom skuffen bugnede.
Så bunden i vejret på skuffen:

– De første 15 par var nemme, de havde huller i, ud med dem (Jeg bildte mig selv ind at jeg gemte et par stykker “til at have på under bukser”, “hullet sidder på låret, så jeg kan bare have en lang nederdel på”, “hullet sidder på foden, så man kan ikke se det, når jeg har sko på”, men det endte altid med at vælge dem fra, og så er det jo lamt at have dem til at ligge og fylde op).
– Derefter røg 6-8 par, som jeg aldrig brugte, til genbrug.
– Der var også 5 par knænylonstrømper, sådan nogen bruger jeg ikke, ud med dem.
– Der var også flere par uldne leggins og uldne “cykelshorts” som ikke hørte til der.
Tilbage var: 10 par leggins (som kom i en lille æske for sig selv), 2 par tynde nylonstrømper, 1 par mikrofiberstrømper, 2 par tykkere vinterstrømpebukser.

Ahh…..dejlig at være komme af med rodet. Og så kunne jeg også se, at det ikke var noget, jeg bildte mig ind: Jeg manglede da virkelig strømpebukser. Så jeg fandt et godt tilbud og købte 7 par (og 2 par tykke leggins).
Nu nyder jeg at åbne strømpebukseskuffen og vide, at det, der er i den, er noget jeg bruger og noget, der er brugbart. Et irritationsmoment mindre i hverdagen :).

 Hvis du godt kunne tænke dig at komme igang med FlyLady, så vælg BabySteps, det er den mest overskuelige måde at komme i gang med.

2 Comments

  • Lige netop strømpe- og undertøjsskuffen er noget af det, det er lykkededes mig at gennemføre – og natbordsskufferne.
    Før havde vi en kommode hvor skufferne dårligt kunne lukkes, og efterhånden købte jeg bare 10 par nye bomuldsstrømper, når det blev koldt og jeg ikke kunne gå med bare fødder mere.
    Nu er kommoden indrettet med rumdelere og der er fin orden.

  • Det er så sødt af dig at skrive den her slags indlæg for jeg har virkelig brug for dem.. så mon ikke også andre har 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *