Fyldige cookies med krydderier

Jeg har lavet nogle supersunde cookies og nogle lidt mindre supersunde cookies (cookies =amerikanske cookies).
Det er nogle med masser af fyld og krydderier. De minder lidt om det spejdere kender som “overlevelsesmad”. Sådan en mellemting mellem muslibar og boller. Og kryderierne giver masser af spændende smage.
Kan i øvrigt rapportere at de fungerer rigtig godt som snacks, når man er ude og cykle ferietur og er ved at gå sukkerkold.

De kan laves sukkerfri, uden hvedemel og uden mælkeprodukter. De skulle endda være gode til diabetikere. Jeg puttede dog lidt sukker i den ene portion ;).

Lækre cookies med krydderier og masser af fyld
20 stk.
2 dl mel (hvede, rug, fuldkorns, hvad skabet nu gemmer)
1 tsk kanel
1 tsk bagepulver
1⁄2 tsk salt
1⁄4 tsk muskatnød (revet)
1⁄2 tsk nelliker (stødt)
1 tsk allehånde (stødt)
1 tsk vanilje
1 dl nødder, grofthakkede (hassel- eller andre nødder) 
2 dl havregryn
2 dl rosiner (eller andre tørrede frugter)
2 dl æblemos (usødet, hvis man vil lave dem helt uden tilsat sukker)
1 dl olivenolie 
2 æg
Evt. lidt sukker, farin eller sirup

Tænd ovnen på 190ºC.
Bland alle de tørre ingredienser, tilsæt alle de øvrige ingredienser og rør grundigt.
Form dejen med en spiseske til cookies af passende størrelse og fordel dem på en bageplade med bagepapir (de skal ikke trykkes flade).
Bag i ca. 12-18 minutter og lad dine cookies køle af på en bagerist.

Jeg lavede to variationer:
1. Med hvedemel og fuldkornsspelt, hasselnødder og rosiner.
2. Med rugmel (og ikke andet mel), hasselnødder og grofthakket 70% chokolade. Fordi jeg brugte rugmel, kom jeg lidt sukker i dejen for at være modvægt til rugens smag.

Begge variationer fungerede supergodt, men jeg vil dog vælge fremover ikke at ave dem på 100% rug, for rugens smag er temmelig markant.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *