Weekend og verdens bedste chokoladekage

Sikke en dejlig weekend!
Jeg har endelig, i al beskedenhed, fundet på verdens bedste brownies. Synes ofte at mine chokoladekager bliver for tørre, men nu har jeg komponeret den perfekte brownie…….opskrift følger ;).
R og jeg har plukket rabarber. Min mund løbe i vand bage ved tanken om alle de lækre retter med rababer. Gad vide hvor mange kilo den vil give i år?

Min lille hobbit kører rabarberbladene på komposten. Han er helt vild efter at hjælpe i haven, ofte må jeg argumentere med ham om hvem der skal have haveredskaberne.

Nå, skulle I have opskriften på de der brownies? 🙂

Brownies
3 æg
225 g sukker
2 tsk vanilje
150 g smør (smør eller blandingsprodukt, ikke margaine)
30 g mørk chokolade (70%)
1 dl creme fraiche
½ tsk bagepulver
90 g hvedemel
50 g grofthakkede nødder
5 strøgne spsk bage-kakao
Et ildfast fad
– Tænd ovnen på 175 C.
– Smør formen med smør og drys med mel.
– Pisk æg, sukker og vanilje grundigt med håndmixer eller i køkkenmaskine. Det skal være let og luftigt.
– Bland de tørre ingredienser: Mel, bagepulver, kakao og nødder sammen i en skål.
– Smelt smørret ved lav varme.
– Hak chokoladen groft. Tag smørret af varmen og kom chokoladen i. Rør til den er opløst i smørret. Rør  så creme fraichen ud i blandingen også.
– Vend de tørre ingredienser og smørblandingen i æggeblandingen skiftesvis.
– Kom dejen i formen og bag den i 30-40 minutter.
Kan f.eks. serveres til en rigtig god vaniljeis (prøv f.eks. en økologisk som er lavet på rigtig fløde og rigtige æg), med en klat creme fraiche på toppen eller med en hindbærsauce til.
Nyyyyyyd, og husk nu ikke at spise det hele på én gang ;).

One Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *