Brændt bog lugter ilde

Havde lavet rugbrød sammen med R. Han står og leger med vandet i håndvasken, mens jeg rydder op. 
Jeg er samtidig ved at tømmer opvaskeren. 
Nå ja, og så er aftensmaden jo også undervejs, så jeg sætter en gryde vand over til pasta….og pludselig står det op med tyk sort ildelugtende røg! 
Ikke fra gryden, men fra den kogebog, der lå på komfuret, fordi der var ting alle andre steder. 
Jeg havde tændt for den kogeplade, som bogen lå på, i stedet for den, som pastagryden stod på! 

Slukke pladen, bogen af og slukket med et vådt viskestykke, hapser R og skynder mig udenfor og sætter ham i sandkassen (han undrer sig lidt over at være ude på strømpesokker, men hey det er hyggeligt og godt vejr). 

Ind igen og tænde emhætte på fulde hammer og åbne alt, hvad der kan åbnes af døre og vinduer, med et viskestykke over næse og mund for den røg gør virkelig ondt i halsen, forsøge at fjerne det værste plasticfnuller fra meget varm kogeplade. 

Sætter mig ud til R og sidder meeeget stille og roligt ude i sandkassen og lader som om alt er fint og vi bare hygger os udenfor i det gode vejr, ingen grund til at han skulle blive bange. 

Nå men ind igen og forsøge at skrabe og skrubbe smeltet plastic af kogepladen inden den bliver alt for kold, sætte pasta over – dobbelt og trippeltjekket at det var den rigtige kogeplade. 
Ovnstegt kylling bibber færdig og tages ud. Og så ind og spise i meget veludluftet stue.

Og der var det så, at jeg opdagede, hvor bange jeg egentlig var blevet . Havde bare kørt på adrenalinet og gjort hvad der skulle gøres. Pyyyyyyyyyyyyyyyhhh, godt at det gik godt.

Og mental note til mig selv om at jeg ikke er specielt god til at multitaske….

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *