Fra slå-om nederdel til cocktailkjole (sy)

Ingen regel uden undtagelser. Jeg ser ikke lige mig selv som glimmertypen i stiletter og cocktailkjole, men vi har alle godt af lidt glamour en gang i mellem :).

Det startede ellers et aldeles uglamourøst sted: Jeg var et smut i gen’neren, og en slå-om-nederdel fangede mit blik. Men der var noget ved stoffet….og jo da: 100% silke :).

Ikke lige efter min normale smag eller stil, men jeg kunne ikke lade den hænge – til 25 kr.! Hvad skulle den så bruges til?
Jeg har nemlig en regel om kun at købe stof, som jeg har en plan for. Stoffet mindede mig om juletræs-glaskugler, så planen blev en jule(aftens)kjole.

Jeg har tidligere lavet en kjole ud fra mønster nr. 15 (“Trendy Chic”) i Ottobre Magasin 02/2009, som var god til mig. Fat i mønsteret igen og costumize med masser af inspiration fra Clothing-sektionen på http://www.craftster.org.

Efter første omgang mønsterlavning og tilretning og syning havde jeg dette:

Skulle jeg lave den stropløs, med ærmer eller med stropper, og i så fald hvilke?
Stropløs…nix, jeg er ikke 16 år mere (Det er ikke, fordi jeg er blevet mere snerpet, men mere fordi…suk… jeg ikke vil risikere at ende med kjolen ned om livet, fordi fortrinene ikke klarede jobbet). Ærmer, har jeg allerede afprøvet.
Stropper altså og efter lange og trange overvejelser, og hjælp fra GDS-SB’erne, blev det til brede stropper (8 cm), sådan en lille smule ærmeagtige.

Det endelige resultat:

Meget tilfreds, men var ved at blive vanvittig af al den tilretning, det bliver altså ikke hver gang, at jeg gider lave/tilpasse mit eget snitmønster.
Jeg vil helt klart lave flere kjoler efter det mønster , jeg synes at det passer godt til min statur. Måske nogle lidt mere hverdags- eller sommeragtige.

I øvrigt er jeg totalt i jubel over min første pæne usynlige lynlås (omend det var Vanadias trykfod og hende, der syede den ene halvdel i for mig).

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *