Jordbærsmuldrekage

Uh, jeg elsker altså jordbær helt ned i maven; de er indbegrebet af sommer og hygge med familien og lyse aftener.
Nu er jordbærsæsonen så småt ved at starte (årets højdepunkt 😉 😉 ). Det synes jeg skal fejres sammen med jer, mine hemmelige internetvenner, med en jordbærsmuldrekage :).

Nænner du at bruge de friske danske jordbær i en kage, i stedet for at spise dem med mælk og sukker, så er denne kage en kvalificeret bud.
I øvrigt kan de vandige (smagsløse) spanske jordbær ikke anbefales til kagen. Så hellere frosne, der som regel er med smagfulde sorter i.

Raspen er vigtig i dejen, den suger meget væde fra jorbærrene, så bliv ikke fristet til at bruge mel i stedet!

Jordbærsmuldrekage 500 g jordbær, frisk eller frosne (frosne jordbær optøes i den lukkede pose. Si væsken fra, når de er optøede (væsken kan bruges til jordbærgelé)).
125 g hakkede mandler (grovhak en god håndfuld og finhak resten)
100 g sukker
50 g æblekagerasp (og evt. en smadret makron eller to)
75 g koldt smør
1 knsp kanel

Passer til en form på 22 cm i diameter. Også god til portionsforme/ramekiner.

– Mandlerne hakkes groft.
– Kom mandlerne i en skål og bland dem med sukker og kanel, rør det godt sammen.
– Bland raspen i.
– Tag ½ kop af disse tørre ingredienser fra og stil til side.
– Bland det hakkede smør i resten af de tørre ingredienser, og smuldr dejen godt med fingrene.
– Læg jordbærrene i ét lag i fadet. Tag den ½ kop tørre ingredienser og bland med jordbærrene.
– Fordel smuldredejen over jordbærrene.

Bages i 20 min. ved 200 C. Brug evt. varmluft de sidste 3 min. for at få en sprød brun skorpe.
Køler af i 5-10 min. inden den serveres.

Pink!

(Nej, jeg kalder dem ikke “crumble”, hvorfor kalde dem “smuldret” på engelsk, når jeg kan kalde dem smuldret på dansk….. Venlig hilsen sprogfascisten 😉 ).

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *