Små tykke pandekager

Så var det jo Valetins Dag (eller Valentines Day på godt dansk……). Egentlig ikke noget jeg går op i, synes at det er noget pjat at vi absolut skal importere ethvert påhit amerikanerne nogensinde er kommet på.
Men jeg havde jo denne lille hjerteformede pande, som jeg aldrig bruger, og havde alligevel lyst til at lave pandekager, så jeg kreerede en opskrift på tykke pandekager og gik i gang med bagningen, nogle af dem i hjertepanden og andre i den almindelige.

De smagte pragtfuldt! – når jeg selv skal sige det ;). Men jeg må advare, de fylder virkelig meget i maven, så 3 små pandekager er helt passende pr. person. Bon appetit 🙂

(og haps, så snuppede lille R lige en lille bid 😉
12 små tykke pandekager
4 personer
2 dl hvedemel
½ dl boghvedemel
2 tsk bagepulver
1 spsk sukker
½ tsk salt
2 æg (delt i hvide og blommer)
1½ dl kærnemælk
Fedtstof til bagning
En lille pose frosne bær, type er ikke så vigtigt.
Pandekager:
– Pisk æggehvider stive.
– Bland mel, bagpulver, sukker og salt i en separat skål.
– Kom æggeblommer og kærnemælk i og rør godt sammen, evt. med håndpisker på lav indstilling.
– Vend æggehviderne i dejen.

– Varm panden op til jævn varme (lige over middel).
– Når den er varm, smeltes 2-3 spsk fedtstof på den (det er vigtigt at bruge rigeligt).
– Kom derefter pandekagedejen på i små klatter. På en pande af almindelig størrelse kan der være 4 små pandekager, á ½- ¾ dl pr. stk.
– Steges ca. 2 min. på hver side til de er faste og let fjedrende, når man trykker på dem.
Bærsovs:
Frosne bær blendet med et par spsk sukker og lidt maizena. Eller med flydende honning eller marmelade.

One Comment

Leave a Reply to Lavendel Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *