Kyllingeret med gulerødder
Egner sig til Stenalderkost (ikke at forveksle med historisk madlavning)
Mums, den var faktisk ret vellykket, så jeg iler lige med at dele den. Farvesammensætningen af orange og rød er måske ikke så heldig, men det smager pragtfuldt. God fornøjelse :).
Kylling i tomatsovs med ovnbagte gulerodsstænger
2 personer + en baby
400 g kyllingefilet
1 kg økologiske gulerødder (de er sødere)
1 dåse hakkede tomater
1 løg
1 fed hvidløg
timian
olivenolie
salt og peber
Tilbehør: Evt. sød chilisovs
Tænd ovnen på 225 C.
– Skræl alle gulerødderne. Skær dem ud i stave på ca. 1 x 1 cm tykkelse. Længden er ikke så vigtig, jeg plejer at bruge ½-gulerods-længde. Det vigtige er at stykkerne har ca. samme tykkelse, så de bliver færdige samtidig.
– Læg dem i en bradepande og dryp med godt med olivenolie. Krydr med timian og salt. Stil til side.
– Skær et løg og et fed hvidløg i små stykker og steg let på panden til de er gennemsigtige.
– Svits kyllingestykkerne på panden på begge sider, krydr med salt og peber og skru lidt ned.
– Tilføj tomaterne og timian. Lad stå og småsimre i en 20 min.’s tid.
– Sæt gulerødderne i ovnen når kyllingeretten har simret i 5 min.
Gulerødderne skal have ca. 15 min. – de sidste 5 min. på varmluft – så er de færdige samtidig med kyllingeretten (din ovn er sikkert ikke helt som min, men gulerødderne er færdige, når de er sprøde udenpå, bløde indeni og lige nøjagtig har taget farve/er grillede).
– Bon appetit. Du kan evt. komme lidt sød chilisovs over gulerødderne, mums.
….og nej, det er ikke en fejl at der ikke er kartofler, pasta, ris, nudler eller den slags til ;). Den større mængde gulerødder og en lidt mere generøs portionering af kylingestykkerne skal nok sørge for at du bliver mæt alligevel.
Retten ligger forholdsvis let i maven, så den egner sig godt til at få selskab af en substantiel dessert (med chokolade) :D.