Ingefær-karry-kyllingesuppe

En gang hurtig, nem, billig OG sund mad – og i kun én gryde, så der er heller ikke særlig meget opvask :D.





Ingefær-karry-kyllingesuppe
2 voksne og et barn

Kyllingefileter, én stor pr. person (4 fileter til 4 personer)
300-400 g grøntsagsblanding (600-700 g til 4 personer)
½ liter vand (1 liter vand til 4 personer)
Ingefær
Karry
Salt
En smule chili
Lidt maizena
Tilbehør: Et fladbrød pr. person (pita)

– Svits en passende mængde karry, ingefær og chili i en gryde i et par minutter ved god varme, det må ikke brunes.
– Smid kyllingefileterne ned til kryderierne og steg til de er hvide på alle sider.
– Hæld vandet oveni. Skru ned til lidt under halv varme. Kom salt i.
Trøst sulten baby og dæk bord, mens du venter på kyllingen.
– Efter 20 minutter tager du kyllingefileterne og og smider de frosne grøntsager i vandet, og forhindrer baby i at flå posen i stykker.
– Pil kyllingefileterne i mundrette stykker med fingrene (det bliver pænere end når man skærer).
– Tag lidt af vandet op og ryst med maizena, kom blandingen ned i gryden igen.
Efter 5 minutter er grøntsagerne varmet og suppen let jævnet. Er man mest til purerede supper, så giv suppen en gang med stavblenderen nu.
– Kom kyllingestykkerne tilbage i supppen.
– Smag evt. til med salt.
Så der er mad, pyyhhh….så blev den lille løve stille 😉 og det smager MUMS.

Man kan også lave retten med noget mindre vand og jævne med noget mere maizena, så har man en ret med kød, grøntsager og sovs i stedet.
Er man ikke brødfornægter er et fladbrød godt til (pita er også fladbrød, og smager glimrende uden noget indeni. Lige varmet et par minutter på brødristeren).

Bruger man fløde til suppen, hæves fedtprocenten og det smager lækkert!

One Comment

  • Det lyder som en superlækker og nem opskrift! Jeg glæder mig til at prøve den. – Ser frem til din næste opskrift 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *