Rå rødkålssalat/Red Cabbage Salad

Her i julen plejer jeg at lave en rødkålssalat. Den smager rigtig godt, er juleagtig og passer godt ind ved siden af julemaden.
Den mætter godt, så er der ikke så meget plads til nær så meget andefedt og brune kartofler.
Jeg laver dobbelt portion, og spiser så af den henover juledagene (og så der også er til resten af julegæsterne, for man får ikke lov til at beholde den for sig selv 🙂 ).
Fordi den er lavet med kål, kan den godt holde sig en 3-4 dage (opbevares i køleskab) i modsætning til bladsalat.

Solid rødkålssalat
250-350 g rødkål
1 æble
1 appelsin
1 banan
50 g rosiner
valnøddekerner

Dressing:
4 spsk olie
1 spsk honning
Saften af 1 appelsin
Saften af op til ½ citron

Skær rødkålen i meget tynde stykker og skær dem i mindre bidder.
Skær æble og appelsin i små stykker.
Bland rødkål, æble- og appelsinstykker og rosiner.
Bland ingredinserne til dressingen, smag til med citron, og bland dressingen i salaten.
Lad det stå mindst 1 time og trække. Det kan sagtens laves dagen før brug.

Lige inden servering skæres bananen i skiver og kommes i (den bliver smattet, hvis den kommes i for længe), og der kommes en håndfuld valnøddekerner øverst som pynt.

In English:
This salad is for Yul/Christmas, it complements the julefood perfectly. I make a huge bowl of it every year to eat during the holidays.
It will keep for 3-5 days since it cabbage and not leaf salad.

Red Cabbage Salad
250-350 g red cabbage
1 apple
1 orange
1 banana
50 g raisins
walnuts

Dressing:
4 tbsp oil
1 tbsb honey
the juice from 1 orange
the juice from up to ½ lemon

Slice the red cabbage thinly and chop it into smallish pieces.
Chop the apple and the orange into small pieces.
Mix red cabbage, apple, orange and raisins.
Make the dressing and mix salad and dressing. Let set for at least 1 hour, or can be made the day before.

Just before serving slice the banana into slices ½ cm thick and mix with the salas (the banana becomes mushy if mixed into the salad before) and sprinkle with walnuts. Enjoy!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *