Fitness for babyer 3

Styrketræning, koordinationstræning m.m.

– Stå op, ved at dine assistenter holder dig.
Dette styrker ben, bækken og ryg – det er ok, at det ligner hawaii-hula i starten, fordi du endnu ikke kan holde lænden stift, og derfor vugger frem og tilbage og fra side til side i bækkenet…..

– Synkronbenspjæt.
Bøj begge ben helt op mod kroppen og ret dem ud med et spjæt – gøres især når du har dyne på (så kan de lære at lade være med at lægge sådan noget djævelskab over dig!).

– Numseløft.
Stem fødderne mod underlaget og løft numsen, slap af. Gentag en hel masse gange.
Hvis du gør dette en smule skævt, har det desuden den store fordel at du kan dreje dig rundt samt skubbe dig lidt frem – og dermed nå ting, der ellers ville være uden for din rækkevidde (det foregår desuden så langsomt at ingen så, hvordan du gjorde, og derfor tror at du hemmeligt er ninja).

– Nakkeløft, niveau 2. Lig på maven og løft overkroppen op. Øv dig stadig ofte på dette, det er en meget vigtig øvelse.
Du bør nu være i stand til at ligge i omkring 5 minutter (men vi forstår godt hvis du ikke gider så længe), samt være i stand til samtidig at gribe legetøj foran dig og putte det i munden.

Kondition
– Rygcrawl på gulv. Kan evt. udføres med overbygningen ‘Benpres mod pose’.

Koordinationstræning
– Fødder i mund, efterhånden med hånd og fod samtidig, eller begge hænder og begge fødder samtidig (og det er ok at falde i søvn med et fast greb om begge fødder, så de ikke stikker af).

Akrobatik
– ‘Dødsforagtende baglæns udspring med dobbelt skrue’. Gøres når dine assisterne bærer dig og helst, når de ikke har opmærksomheden rettet 100% mod dig (det holder deres reflekser skarpe!)

– At vende sig fra ryg til mave. Du kan starte med at vende underkroppen – i din alder er du smidig som et slangemenneske (tadaaaa…).

I ‘Fitness for Babyer 4’ lærer du næste trin: at løfte hovedet fra denne stilling.

Mundgymnastik

– Stop alting, du kan komme i nærheden af, i munden. Dette giver dig en god fornemmelse for materialer, og styrker din mundmuskulatur. Kom gerne flere ting i munden samtidig.

– Lydene ‘Ba’ og ‘ma’ anbefales til at styrke kontrollen over overlæben, så du kan stramme den, og blive i stand til at udføre en af øvelserne i Fitness For Babyer 4: At spise selv af en ske.
– Latter. Det er meget vigtigt at være positiv og optimistisk for at opnå et excellent resultat af træningsprogrammet.
Video, der viser de ovenstående to øvelser: Mundøvelser og latterøvelser
Det er stadig vigtig at afslutte med god massage, nus og kram fra dine assistenter, så du kan afspænde godt. Husk at skælde dem ud, hvis du mener, at du ikke får nok af dette……

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *