Horsens Middelalderfestival / Horsens Medieval Festival

/Var til Horsens Middelalderfestival for lidt tid siden. Det var hyggeligt at mødes med jer (I ved hvem I er), og jeg fik købt et par sager jeg manglede…og nogle jeg ikke manglede:
Picture1:
(og nej, garnet er ikke plantefarvet, men det er Kauni garn og det var en god pris 😉

Jeg har et lidt ambivalent forhold til festivalen; der er en god stemning og en masse gode bands, men de fleste af boderne er enten madboder eller sælger totalt uautentisk gejl (dog ikke fra vikingetid, for det holder de skarpt på, ikke må være der, men pseudo-middelalder-rollespils-fantasy-lir er helt i orden, grrrr) og der er mange halve løsninger mht. at skjule moderne ting…men hva’, jeg fandt da de gode boder, atmosfæren er fed, og der er altid god fest.

Nåh ja, og så købte jeg garn (som om det overrasker nogen :D) Et lille snigkig:
Picture2: Masser af fynsk spelsaugarn: En bunke i mellemtykkelse på (ca. 225 m/100 g), en stak tykt, blødt garn, der er….lidt tyndere end islandsk-sweater-tykkelse og desuden lidt entrådet garn.
Det mellemtykke er mest ufarvet, men der er også en bunke i en genial grøn farve, som jeg vil strikke og filte en taske af. Den er inspireret af den her:

Picture3:
Det tykke beder inderligt om at blive nålebundet med, så det må jeg jo gøre. Det er også på tide at jeg får nålebundne sokker, istedet for at rende rundt i strikkede på markederne.

Til Mary: Billede af garn farvet med lyng. Det er en anelse blegere i virkeligheden, lidt mere over i det cremefarvede.
Picure4:
Det var vist det, tid til weekend!

In English:
Was at the festival and bought a few things I needed (and a few I didn’t needed), Picture1. No the yarn is not plant dyed, but it is the lovely Kauni yarn…couldn’t resist it (why they sold it at the festival? Well….fantasy-live role play-the town celebration/medieval festival, you see). But if you look around a bit you’ll find some good booths as well, that sells authentic reconstructions. And well…maybe it’s just me, to most people HMF is the most authentic feeling medieval town.
Oh, and I bought “a little” yarn (as if that surprises anyone ;), pictur2. Its all spelsau. All natural white, except for about a kilo of a gorgeous emerald green. I’ll knit and felt a bag of it, It’s inspired by this one (picture3).
The really thick yarn will be lovely to nalbinde with.
Oh and I took this picture (picture4) of some yarn dyed with common heather (the one that is most common here anyway…don’t really know what its offical name is). I LOVE the colour, I have to try to dye with that.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *