Barfodssko: Anmeldelse af Sole Runner Yepa 2

Dette indlæg er ikke sponsoreret eller kompenseret, og jeg udtrykker min egen objektive mening.

Anmeldelse af Sole Runner Yepa 2
(Jeg har valgt at bruge den opstilling til anmeldelser som barfodssko-blogger Mel Powers ( http://baresteps.co.uk/  bruger, da jeg synes at den er rigtig god. Tag og besøg hendes side, den er superfed).


Første indtryk
De er lige så flotte, som jeg syntes ud fra billedet på webshoppen. Og de er dejligt brede i forfoden.Specifikationer
Materiale: Vandafvisende læder

Farver: Fås i sort og bordeaux (som jeg dog vil kalde lyslilla). 
Sål: 6 mm tyk.
Vægt: 305 g i str. 40. 

Vidde: ‘Bred’ (Sole Runners findes i fire vidder). I str. 36 er bred 22,6 cm rundt om forfodens bredeste punkt. Og i str. 37 er de 23 cm.
Andet: Der medfølger en tynd termosål med et lille hældrop. Hælen kan med lidt umhu fjernes.

Overlæder
Bredt, som sålen.
Behageligt og let blødt læder.
Indvendigt tætvævet varmt fleece.
Lukkes med snører. Snørerne giver godt mulighed for at tilpasse pasformen over vristen og om anklen. Snørerne er en smule korte for mig, da jeg har en høj vrist. Snørehullerne og hægterne virker solide og godt fastgjort.

Sål

6 mm sål, der er let formet op om skoens sider. Forstærkningen langs siderne er i ét med sålen. Den er tynd nok til at jeg tydeligt kan mærke underlaget. Sålen er meget fleksibel, og jeg kan bevæge fødderne lige så frit som barfodet.

Sålen har et nistret mønster med god dybde, og jeg står godt fast på både mudret underlag og vådt græs. 


Sålen virker solid og efter en måneds brug ser den stadig ud som ny.

Pasform og komfort
Mine forfødder er ekstremt brede for min størrelse: 9,8 cm i str. 36.
Yepa 2 har bredden ‘Bred’ og der er plads til mine fødder og tæer. Når mine fødder breder sig ud, når jeg går, kan jeg mærke, at jeg lige nøjagtig fylder støvlerne ud i bredden. Jeg kunne godt bruge nogle få mm mere.

Jeg har også en ekstremt høj vrist og der er lige nøjagtig plads til den, igen kunne jeg godt bruge nogle få mm mere.
For langt de fleste mennesker vil Sole Runner være både bred nok og høj nok over vristen, selv hvis man normalt betegner ens fødder som brede. 


Støvlerne er meget behagelige at gå i. Der er ikke noget, der generer og jeg kan gå langt i dem. 
De sidder godt fast om foden. De er lidt løse nederst om anklerne, og der har læderet foldet lidt efter en måneds tids brug

Jeg har tendens til at falde lidt indad mod svangen når jeg bliver træt i fødderne. Der kan jeg mærke, at mine hæle bevæger sig lidt op på kanten af forstærkningen. Men barfodssko har netop ikke svangstøtte. Så det er mere et spørgsmål om at mine fødder og svange stadig skal styrkes.

Fleecen er blød og behagelig og holder foden godt varm. Ned omkring 5 C blev jeg nødt til at lægge termosålen i, men så kunne jeg også fint holde varmen.
(Det er endnu ikke blevet koldere end det, jeg opdaterer på vinterbrug til den tid. Jeg er ikke helt overbevist om, at de er varme nok under minus 5-10 C).

De er vandtætte! Teknisk set lover de at være vandafvisende. Jeg har brugt støvlerne i regnvejr, på våde græsplæner og gennem vandpytter og de holdt helt tørre.
Med det formål at teste vandtætheden, gik jeg en tur i regnvejr, og hoppede og soppede igennem alle de største og dybeste vandpytter, jeg kunne finde. Efter tre kvarters tid begyndte jeg at blive en lille smule fugtig ved den ene tå.


Udseende og stil
Lyslilla læder (de kalder den bordeaux) med sorte kanter mod sålerne. En klassisk snørestøvle, bare som barfodssko.  Medmindre folk kigger godt efter, skiller støvlerne sig ikke ud fra konventionelle snørestøvler.
Forfoden er bred, men ikke ekstremt. Støvlen ser balanceret ud. Jeg kan godt have det lidt stramt med at have så korte brede fødder, som jeg har. Selvom jeg prøver ikke at lade mig påvirke af hvad der anses for at være traditionelt feminint, så er jeg det jo alligevel lidt. Og jeg føler at disse støvler IKKE skriger: “Her kommer jeg og mine vildt brede andefødder”.

Jeg synes at de er meget smukke. Selvom de er praktiske og brede, går de også godt til kjole og “pænt tøj”. 
De udstråler kvalitet. Finishen er god, grundig og uden nogen løse ender eller halve løsninger. Tysk kvalitet.

Efter at have brugt dem i en måned ser de stadig stort set ud som nye, og der er intet slid, selvom jeg har brugt dem stort set hver dag i flere timer.


Størrelser
Str. 36-42.

I begge de to par Sole Runnere jeg har prøvet, har jeg brugt samme størrelse som jeg plejer. Jeg vil sige at de er lidt til den store side. 

Konklusion
Støvlerne er behagelige, fleksible, solide. Jeg kan gå længe i dem, uden at de på nogen måde generer.
De er indtil videre rigeligt varme til køligt efterårsvejr. 
Jeg synes at de er virkelig flotte, og jeg går gladeligt med dem med kjole til. Samtidig med at de perfomer glimrende som vandrestøvler.


Sole Runner er nok det bredeste mærke på markedet og de er virkelig brede. Det er så dejligt at have fodtøj på, som rent faktisk har plads til mine fødder. Det kunne dog være godt, hvis Yepa 2 også fandtes som Ekstra Bred lige for de få mm mere.

Jeg ærger mig en smule over, at læderet i anklerne ikke er lidt stivere, så det holder formen mere. Men de skal jo også være relativt bløde, så man kan bevæge fødderne frit – ellers er det jo ikke barfodssko

Kort sagt: Jeg er vild med dem.


Andet
Jeg skrev med Sole Runners kundeservice, og ligesom da jeg købte Trainer FX  svarede de meget hurtigt, var meget hjælpsomme, svarene var meget brugbare og de skrev glimrende engelsk.

Og så lige en fodnote: Yepa 2 har været stort set udsolgt. Sole Runner oplyste mig om at den sorte er på lager igen og den lilla kommer snart.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *