Ugens Sparetip: Klatkager

Jeg elsker klatkager! Og de er noget af det bedste restemad, fra slatten kold overskuds-grød til lækker dessert eller morgenmad.
Selvom ris-klatkager, er mest kendt, kan man lave klatkager af alle slags grødrester.
Her er min opskrift:

Klatkager
Vej din grødrest. For hver:
250 g grød
– skal du bruge:
1 æg

1-2 spsk havregryn, hvedemel, maizena eller kartoffelmel, hvis dejen er for blød.
1-2 spsk væske (mælk, vand, juice)
1 spsk sukker
½ tsk vaniljesukker
Evt. en anelse citronsaft.

– Rør mel og væske i grøden. Tilsæt derefter de andre ingredienser.
– Varm panden godt op og skru ned til medium varme.
– Kom rigeligt smør på panden til at starte med og mellem hvert sæt pandekager.
– Brug 1 stor spiseskefuld dej til hver klatkage.
– Sæt 3-4 klatkager på panden med spiseskeen.
– Når dejen er blevet fast ovenpå, og begynder at blive brun i kanterne, vendes den og steges kort på den anden side også.

Spises med kanelsukker og marmelade (eller med frugt til morgenmad).

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *