Sew Along – Refashion Runway – Week 4 Tunic

Jeg købte
denne skjortetunika, da jeg for nylig var på ferie. Den største størrelse, de havde, var lige i underkanten til mig. Jeg vidste at jeg ville blive nødt til at gøre den større om hofterne.
Intet problem, det er en enkel operation.
I bought this shirt tunic recently when I was on holiday. It fit fine in my upper body, but was too narrow in the hips. No problem, that can easily be fixed.

Jeg
sprættede sidesømmene op og satte to trekanter ind. Og nu passer den perfekt.
I cut the serged sideseams off up to my waist and added to triangles from black jersey. And now it fits great


Tunikaer er bare ikke lige mig. Jeg er kort og timeglasformet. Hvis jeg ikke fremhæver min talje, ser jeg rund ud, og længden på tunikaer får mig til at se endnu kortere ud. Derfor er min sædvanlige taktik med tunikaer at forlænge dem til kjoler. Således også denne.
Tunics don’t look good on me. I am short and has an hourglass figure. If I don’t acentuate my waist, I look round. And the length of tunics make me look even shorter than I am. Therefor my usual tactic when I get my hands on tunics, is too lengthen them into dresses. Like this one.

Jeg fandt en strimmel sort satin, som jeg havde klippet af længden på en nederdel ved en tidligere omsyning. Fordi strimlen kom fra en nederdel, havde den allerede den bue, der skulle til for at den matchede underkanten af tunikaen. Så det eneste, jeg skulle gøre, var at sy strimlen på.
I found a strip of black sateen, I had cut off the length of a skirt in a previous refashion. Because the sateen strip came from a skirt, it already had the arc to match the bottom of the tunic. So all I had to do, was to stitch the sateen strip to the bottom of the tunic.

Og det gjorde jeg så, syede strimlen på. Og zigzaggede kanten. Og klippede tråde. Og så kan jeg vist ikke sige mere om denne omsyning, det er en af de hurtigste omsyninger, jeg nogensinde har lavet. Og den ændrer totalt dette stykke tøj.

Which I did. And zigzagged the edge. And cut threads. And then I really can’t find any more to say. This is one of the fastest and simplest refashions, I have ever done. And it makes this garment complety different from the starting point.

Jep, bæltet sidder skævt. Opdagede jeg nu.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *