En meget gladere sommerkjole

Min lokale genner havde -25%, så jeg tillod mig selv lidt indkøb af sommerkjoler, som jeg virkelig mangler (jeg har slet ikke sommertøj nok til denne grad af varme og i så lang tid).
Denne kjole var af en virkelig lækker tung jerset og jeg kunne godt lide farven. Den var virkelig trist på, men jeg kunne se, at der kun skulle nogle få ændringer til, for at opgradere den.

My local charity shop had 25% off so I allowed myself a few purchaces. We have unseasonal hot and sunny weather in Scandinavia and I needed summer clothes. I don’t have enough of them, especially not work appropriate ones.
This dress was made of a nice quality jersey with a beautiful drape. It looked very sad, but I knew it would only take a few quick modifications to liven it up.

Det første jeg gjorde var at pille sammen sammensyningen af slå-om’en foran op. Den sad virkelig akavet og fik brystet til at se akavet ud. Medmindre jeg bruger den til strandbrug, kræver den så nu en lille top under, men den sidder meget pænere over brystet, så det gør jeg gerne.
Jeg har en kort krop, og noget af det, der gjorde kjolen trist var at den var for lang i overdelen. Jeg kortede den af på skuldrene.
Den sad og flaprede lidt om brystet ude i siderne ved ærmegabene. Så jeg lavede brystindsnit over brystet i hver side, så den nu sidder pænere og ærmegabene passer i størrelsen.
Til sidst klippede jeg bindebåndene af. Bindebånd er bare så….billigt. Uden bindebåndene kan jeg bruge bælter til kjolen og det synes jeg højner den meget.
First I unpicked where the mock wrap was sewn together in the front. It made my bust look really akward. Now it drapes much better. I need to wear a camisole underneath it, but it is fine with me.
I have a short torso and shortened the bodice at the shoulders to make its proportions better on me.
The arm holes was still too big. I made two bust darts, to make the bodice fit the bust better and make the arm holes the right size.
Lastly I cut the ties off. Ties are so…cheap looking. With the ties gone, I can use belts with the dress, which I think looks much better.

Klar til arbejde.
Uden top, leggins og bælte vil den være en fin strandkjole til at tage over bikinien.
Ready for work.
Without camisole, leggins and belt it will be a great beach coverup..

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *