Større foroven #3 – Grønternet kjole

Jeg fortsætter med at omsy tidligere omsyninger, som nu er for små over brystet.
Før, da den passede:
I continue to refashion former refashions, that have become to narrow in the chest area.
Before, when it still fit:

Denne åbnede jeg op helt ned til taljen. Det var egentlig ikke nødvendigt, men fordi blondeelastikken var i kontrast til kjolen, synes jeg at det var bedst at gøre den til et designelement snarere end bare en lille snip oppe under armene.
Jeg brugte også her min trofaste blondeelastik.
On his dress it opened the side seams all the way doen to the waist. It wasn’t nessasary size-wise, but since the lace elastic was contrasting the fabric of the dress, I decided to make the lace a design element, rather than just use a little snip of it below the armpit.
I also used my trusty lace elastic on this one.

 Efter, forfra:
After, from the front:

Jeg elsker når rødhårede har grønt tøj på, kontrasten mellem de to
farver er så flot. Og denne cardigan har lige præcis rødhåret-farve.
I love when redhaired people wear green clothes. The contrast is so beautiful. This cardigan have that exact “redhaired colour”.

Jeg har også lige omsyet cardiganen. Jeg glemte et før-billede, men
det var en kortærmet sweater med en stor rullekrave. Jeg klippede den
ganske simpelt op midt for og sømmede kanterne. Der var slidser med
knapper i siderne, Jeg fjernede knapperne, tilføjede dem til den nye
åbning og lavede knaphuller
I also recently refashioned the cardigan. I forgot a before picture, but it was a short sleeve sweater with a large cowl/turtleneck. It simply cut it open down the middle and hemmed the edges. The sweater has slits with buttons at the sides. I removed the buttons and added them to the new cardigan front. And made buttonholes.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *