Forårs-have-feber

Pallesofaen er kommet ud! Så er det rigtig forår 🙂

Min have er vældig meget flad lige i øjeblikket. Hækken ind til naboen mod nord var gået ud og den er nu fjernet (og jeg hoppede nærmest ud af mit gode skind, da der en dag stod en kæmpe rendegraver inde i de små rækkehusgraver og flåede død hæk op).
Samtidig var det tid til at klippe pilehytten ned, og i samme ombæring valgte jeg at fjerne hindbærbuskene. De stod ikke særlig godt.

Det var en god anledning til at nytænke haven. Jeg har nogle få små idéer, bare et par stykker….
(og prøver virkelig at tage det lidt ad gangen, så mine led ikke spasser helt ud. Det er derfor jeg sidder foran computeren i dag, i stedet for at flytte højbede, selvom det kribler i mig for at gøre det).

I højre side fra haveskur og bagud:
– Det nyanlagte bed fra sidste år ved siden af haveskuret har lige nu kun en masse løgplanter samt en lægebaldrian og en iris. Der skal være en solhat og …… bed

– Ved siden af er der “stien” med græs ud til haven. Den er noget slidt, så jeg vil lægge de sekskantede fliser fra skovjordbærbeddet, i græsplænen der.

– Jeg vil prøve at nedbøje en gren af min brombær bag skuret for forhåbentlig at få en plante ved siden af, så hele skurvæggen bliver dækket.
– Mit skovjordbærbed bag haveskuret bliver til et blandet blomsterbed. Der er maaange skovjordbærplanter, der skal fjernes. Og en stak fliser

– Pilehytten bliver genoplivet som en halvcirkel, der skal være et læhegn med en god stol i. Det tager nok 2 år før den er oppe i en højde til at blive formet igen.

– Derefter er jordbærbeddet. Jeg har mange problemer med at have en guds velsignelse af fugle, der spiser alle bær. Derfor er jeg med tungt hjerte nødt til at overdække beddet, selvom jeg ikke er så vild med det.
Jeg har besluttet at lægge jordbærbeddet i højbede (pallerammer), når de er er afbåret i august. Det er nemmere at overdække et højbed, og nemmere at overskue at luge i.
Jeg skal lige have målt beddet, og udvider det måske lidt i bredden, så højbedene ikke står klemt.
. Bagerst er det bed, hvor der var hindbær. Jeg vil prøve at lave en slags vildt bed. Jeg er ikke helt sikker på hvad det kommer til at indebære, men jeg glæder mig til at hygge med det. Jeg overvejer om stedet skal have et lille træ f.eks. et paradisæbletræ. Dels for den vilde/skov stemning og dels for at have noget kønt og med højde på bagerst i haven om vinteren.

Derefter venstre side af haven:
– Min køkkkenhave i højbede ved siden af terrassen forbliver
som den er, men jeg flytter lidt rundt på højbedene, så de kommer til at
så i en U-form (skovle skovle skovle jord).

– Vinrabarberen bliver flyttet hen ved siden af den anden rabarber
– Derefter er det punkt, hvor man ca. kommer til at kigge hen, når man sidder i læhegnet (pilehytten). Der placerer jeg min hvide sommerfuglebusk, jeg fik sidste år. Der kommer også til at være en stor krukke med noget flot og nogle trædebregner.
– Længere bagude har jeg planer om en firkantet pergola. En meget simpel konstruktion med fire stolper, bjælker i en firkant øverst og selvfølgelig skråstivere, så det er stabilt. Der skal ikke være noget fast tag, det kommer til at være et af mine solsejl. Der kommer til at være udsigt til nederste del af haven (det vilde bed og jordbærbeddet) og op mod huset.
– Bagerst er “skråningen” op mod hækken bagerst. Jeg har ikke de store planer for den, ud over at den i højere grad skal plantes til. Og så vil jeg meget gerne have en forsythia der.

Mere af dette

Og så skal jeg have indkøbt 4 pakker kaninindhegning mere, så indhegningen omfatter hele haven (bortset fra de bede, jeg ikke vil have kaniner ).

Og måske, bare måske en fast overdækning af terrassen. Man har da lov til at drømme.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *