Appelsinkylling med bagte tomater og kikærtesalat
En opskrift
fra Bilka, som var virkelig god og lækker. Jeg skriver den ind her, da små sedler har det med at blive væk.
Jeg
har lavet lidt om, da jeg undlader løg og hvidløg og steger kyllingefileterne i
ovnen i stedet sammen med tomaterne.
fra Bilka, som var virkelig god og lækker. Jeg skriver den ind her, da små sedler har det med at blive væk.
Jeg
har lavet lidt om, da jeg undlader løg og hvidløg og steger kyllingefileterne i
ovnen i stedet sammen med tomaterne.
4
personer
personer
Appelsinkylling med bagte tomater og kikærtesalat
Kylling
4
kyllingefileter
kyllingefileter
Skal og saft
af to ubehandlede (økologiske) appelsiner
af to ubehandlede (økologiske) appelsiner
½ dl sød
soya
(1 fed hvidløg)frisk timian
soya
(1 fed hvidløg)frisk timian
olie
Bagte cherrytomater (til kikærtesalaten)
200 g
cherrytomater
cherrytomater
½ dl hvid
balsamico eddike
balsamico eddike
1 dl god
olivenolie
olivenolie
(1 fed
hvidløg)
salt og peber
hvidløg)
salt og peber
sukker
Kikærtesalat
400 g
kikærter
kikærter
50 g ristede
pinjekerner
pinjekerner
2
hjertesalathoveder
hjertesalathoveder
50 g rosiner
(1 lille løg)
(1 lille løg)
½ dl
bredbladet persille
bredbladet persille
citronsaft
salt og
peber |
– Udblød kikærterne natten over og kog dem med lidt salt,
indtil de er helt møre (eller brug kikærter fra dåse).
– Kog appelsinsaft, -skal og soya ind til det halve. Tilsæt chili, hvidløg og
timian. Afkøl lagen og kom lidt olie i. Mariner kyllingefileterne i lagen i
mindst 4 timer (en hel kylling fungerer også fint til denne ret).
– Del cherrytomaterne i to. Hak hvidløget fint og vend det med hvid
balsamico, olivenolie, lidt sukker og salt.
indtil de er helt møre (eller brug kikærter fra dåse).
– Kog appelsinsaft, -skal og soya ind til det halve. Tilsæt chili, hvidløg og
timian. Afkøl lagen og kom lidt olie i. Mariner kyllingefileterne i lagen i
mindst 4 timer (en hel kylling fungerer også fint til denne ret).
– Del cherrytomaterne i to. Hak hvidløget fint og vend det med hvid
balsamico, olivenolie, lidt sukker og salt.
– Kom kyllingefileterne i et ildfast fad. Fordel
cherrytomaterne rundt om dem og fordel tomatmarinaden over dem. Steg i ovnen
ved 150° ca. 1 time.
– Rist pinjekernerne til de er gyldne og krydr med salt. Pluk hjertesalaten i
hele blade. Vend forsigtigt de afkølede tomater med kikærter, pinjekerner,
rosiner, finthakket løg, hakket persille og hjertesalat. Smag til med
citronsaft, salt og friskkværnet peber.
cherrytomaterne rundt om dem og fordel tomatmarinaden over dem. Steg i ovnen
ved 150° ca. 1 time.
– Rist pinjekernerne til de er gyldne og krydr med salt. Pluk hjertesalaten i
hele blade. Vend forsigtigt de afkølede tomater med kikærter, pinjekerner,
rosiner, finthakket løg, hakket persille og hjertesalat. Smag til med
citronsaft, salt og friskkværnet peber.