Strømpebukser i overskueligt filsystem

Jeg har søgt efter en god måde at organisere strømpebukser og nylonstrømper, så de ikke lavede kluddermor. Næsten alle de gode idéer fra bl.a. Pinterest (se min strømpebukse-opslagstavle her), havde en svaghed: De gik ud fra at man havde måske 20-30 styks max.
Jeg går næsten altid i kjoler eller nederdel, og ved sidste optælling havde jeg over 60 strømpebukser, nylonstrømper og leggins.

Nu har jeg endelig fundet en måde på at organisere alle mine strømpebukser:  Som mapper i et filsystem. Og det virker! Endelig har jeg både overblik og styr på dem. Jeg fik idéen herfra.

Men for mig er sparsommelighed en livsstil, så i stedet for at bruge spånplade, som hun gør, fandt jeg en sæk papkasser på loftet, som jeg åbenbart havde gemt til lige dette projekt.

Dem klippede jeg ud i firkanter på 15 x 15 cm. 78 stykker pap blev det til.
Min strømpeskuffe er 15 cm høj, og jeg skulle bruge mindst 13 cm i bredden for at strømpebukserne ikke gled af. Da skuffen er 60 cm bred, passede det med 15 cm x 4 = 60 cm
Du kan tilpasse størrelsen til din skuffe, ligesom du har lyst.

Hvis du har lyst til at bruge penge på projektet, kan du bruge tynd spånplade.
Eller hvad med tykt pap? Så kan du bruge forskellige farver til de forskellige typer (strømpebukser, nylonstrømper, mønstrede, tykke, tynde).

Jeg startede med fodenden af strømperne. På den måde ville der i en anden ende kun være et stykke stof, der skulle foldes ind/kun arbejde sig løs.

 Foldede rundt.

 Og rundt.

.

Og så kom de alle på plads. Dejligt. Version 1 er absolut en stor forbedring fra kluddermor i de 5 små kasser, der før var strømpebukseopbevaring.

Version 2 kommer snart :-). Jeg vil lave nogle skuffeinddelere. De skal inddele kolonnerne, så de ikke skubber sig over i hinanden, hvilken de gør lidt nu.
Jeg vil også lave faneblade, som I kan se med de Union Jack-farvede stykker. På dem skriver jeg “Strømpebukser”, “Leggins” osv.

Og hvis jeg skulle finde nogle penge, jeg ikke ved, hvad jeg skal bruge det, kunne det da være lidt fedt at lave nogle firkanter af tykt pap, og få et mere strømlinet udseende. Men genbrugspap fungerer nu fint.

In English:
Tights and nylon stocking storage.
I have found many ideas for organising tights on Pinterest (see my tights board here), but they all asume, that you have 20-30 tights tops. I almost always wear dresses or skirts, and at my last count, I had more than 60 tights.
I found a great idea here and decided to file my stockings.
I used cardboard from boxes I had saved (for appearanly this very project) and made 15 x 15 cm pieces of them. You can make yours whatever size that fits you. 
Then I wrapped the tights around them, starting with the feet and tucked the waist in.
Now I can much more easily see, what I have, and find what I want.
This I version 1, and I plan to make drawer dividers, so the rows doesn’t work their way into each other, as they do now, and add name tags for tights, nylon stockings, patterned nylons stockings, leggins a.s.o.
You could use chipboard or thick cardboard instead of recycled boxes. You could use different colours of cardboard to distinguish between the different categories.

One Comment

  • Fed ide, den tager jeg til mig 😊

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *