Bukser til en nederdelskvinde

Jeg går næsten altid i kjoler eller nederdele. Bukser sidder virkelig elendigt på mig, og jeg havde opgivet at prøve at finde nogen, der passede. Lige til jeg ikke gad at finde mig i det mere. Nu ville jeg altså have nogen, basta. Og jeg kan sy og omsy, så det måtte da være muligt.
Jeg har længe gået med en drøm om at lave mit eget buksegrundmønster, men fik det bare ikke gjort. Så jeg besluttede mig at starte med at omsy bukser i stedet. Det er mere overskueligt, da 3/4 af arbejdet og alle detaljerne allerede er lavet.

Mine 9 trin til at blive en buksekvinde (jeg er 35, jeg nægter at kalde mig pige).

1. Indse og acceptere, at jeg ikke bruger den buksestørrelse jeg tror. Selvom jeg er en str. 38 i overvidde og en str. 36-38 i taljen, så er mit hoftemål altså str. 40.
Det er lidt tricky, for mit høje hoftemål 20 cm under taljen er kun str. 38. Set forfra ser mine lår heller ikke så store ud. Det er kombinationen af en anelse ridebukselår og en ret struttende numse, der gør udslaget.

2. Tage alle mine bukser i klædeskabet ud, og prøve dem på. Sortere dem, der ikke passer godt, fra i en bunke. Det var så alle, bortset fra 1 par. Alle er kun 5 stk. Ingen grund til at købe bukser, når de aldrig sad godt.

3. Finde ud af mine reelle buksestørrelse. Igen, på grund af mit hoftemål er jeg en str. L, 40 eller W32. Så gav det bedre mening, at de der W27 i skabet sad dårligt….Jeg kunne godt passe dem i taljen og øverst på hoften, men de maste mine lår og sad seriøst dårligt midt for.

4. Undersøge min kropsform. Jeg kender min krop ret godt og ved at jeg har timeglasfigur, er svajrygget og har en ret lang talje, altså stykket mellem talje og skridt. Desuden har jeg korte ben.
Timeglasfiguren, svaj, stritnumse =
– bukser næsten altid er for store i taljen, når de passer om hofterne. Det er især bagpå bukserne gaber, men også i siderne.
– Min mave bliver mast mod de mere stive denimstoffer, mens bukserne samtidig gaber bagtil.
– Lavtaljede bukser sidder virkelig dårligt af alle ovenstående årsager.
– De korte ben kombineret med en lang talje er endnu en opskrift på dårlig pasform på mig.

5. Find ud af hvilken type bukser, jeg bør anskaffe mig:
– Højtaljet til timeglasfigur og lang talje.
– Ikke alt for smalle i benene, da det får lårene til at se større ud.
– Få eller ingen lommer.
– “Dame”model med plads til hofterne og samtidig smal talje. Se efter modeller, der hedder noget med Curve.
– Ikke for tykke/kraftige stoffer. Hellere tyndere og med lidt elastisk stof.
– Længden. Det er sjældent at jeg kan finde bukser, der er korte nok. Intet problem, det kan nemt fikses. Men gå efter så korte som mulige, så pasformen er så tæt på passende som muligt.

5. Gå i en genbrugsforretning og prøve alle de bukser, der ser pæne ud, og som passer til de mål, jeg har fundet ud af. Det er ligegyldigt om de er for store visse steder på kroppen, bare de sidder godt om hofterne og jeg synes om designet.
5b. Fald en smule død om af chok over at finde ét par, der passer, sidder perfekt om hofter og om talje, har den rette højttaljede model, der klæder mig bedst OG…..der frøs helvede lige over….passer i længden.
Det er samtidig det første par hvide bukser, jeg nogensinde har ejet.

6. Få en masse tøj fra dejlige mennesker, der tænker “Du omsyr jo, vil du ikke have dette”, heraf en masse bukser.

7.Tag bukser på på vrangen. Sæt nåle i til bukserne sidder godt. Sæt nåle både i siderne, samt skridtsøm om nødvendigt.

8. Sy, tilpas, sy, tilpas, sy, tilpas, sy.

9. Gentag punkt 7 og 8 til døde.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *