1-2-3, ny nederdel

Jeg var i tvivl, om jeg overhovedet skulle blogge om denne omsyning. Men jeg vil gerne vise, hvordan man med små simple ændringer, kan gøre tøj brugbart for sig selv.
Der var tre ting galt med denne nederdel: Den var en størrelse for stor, den havde en kedelig længde på mig og så havde den en milliard sorte plastic “juveler” på den trykte kant forneden (svært at se på billedet, men tro mig).

Jeg fandt min opsprætter og gik i gang med a pille aaaaaaalle de facetterede perler af, godt hjulpet af R, som samlede dem sammen og legede pirat med dem. Allerede der var nederdelen blevet meget bedre.

Så skulle den gøres smallere.
 ____________________________________________________________________
At gøre en nederdel smallere

Nederdelen havde lynlås i den ene side. Jeg foretrækker at lade lynlåse være
i fred så vidt muligt, det er simplest. Så jeg valgte at gøre nederdelen smallere kun ved at tage ind i den ene side.

– Jeg tog nederdelen på med vrangen ud.

– Jeg satte nåle i den side uden lynlås, til nederdelen sad godt på mig.

– Så tog jeg nederdelen af, markerede nålelinjen med skrædderkridt, og satte nålene på tværs som man plejer at gøre, når man syr noget sammen. Og så syede jeg langs kridtlinjen

– Jeg måtte lige lave en prøvning til og tilrette, så det blev helt rigtigt.
Husk: Hellere for lidt til at starte med end for meget.

– Jeg klippede det overskydende stof af og zigzaggede den rå kant.

Det kan du også, tro mig!
______________________________________________________________________

Til sidst lagde jeg nederdelen 5 cm op, til lige under den trykte krummelure-kant. Og nu ser den sådan ud:

In English:
A simple run of the mill refashion, but I am in the process of expanding my wardrobe as cheaply as possible. That means thrift store hunting, and lots of little refashions to quickly and easily make my loot nice and usable.

Too large, too long and with a gazilion cheap, ugly plastic “jewelry” at the print at the bottom (hard too see in the picture, I know). What took longest about this refashion, was to remove all of those.
Then I took the skirt in and shortened it. Bam, into the wardrobe and into use.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *