Saftigt kyllingefad
Jeg køber kylling hos Hopballe Mølle. Bedre dyrevelfærd og bedre smag. Desuden får jeg leveret til døren og priserne er rimelige.
Sidste gang valgte jeg deres pakketilbud. 5 gode, solide og sunde hanekyllinger på 2600 g – og de smager fantastisk. Desuden 5 kg brystfileter, 5 kg lår og 5 kg overlår.
Bryst og hele kyllinger får jeg nemt brugt, men jeg manglede en god ret til lårene. Her er den: 🙂
Saftige kyllingelår i fad
12 Hopballe kyllingelår eller 20 små.
4 spsk olivenolie
salt og peber
4 kviste timian
1 bundt bladselleri (eller løg)
5 snackpeberfrugter (eller squash)
500 g cherry- eller blommetomater
2 ds hakkede tomater
reven skal af 1 øko citron
1 dl hønsebouillon
1 dl fløde
1 bdt. bredbladet persille
– Brun kyllingestykkerne på panden og krydr med salt og peber. Læg dem i et ovnfast fad.
– Hak grøntsagerne i bidstørrelse og halver tomaterne. Svits grøntsagerne og læg dem mellem kyllingelårene med timian og citron.
– Tilsæt bouillon, hakkede tomater, salt og peber.
– Sæt fadet i ovnen i 180 C i 30 min.
Serveres med persille over.