Syltede radiser
Vi kan ikke nære os 🙂
Der skal radiser i jorden. Det er så rart at vi kan så tidligt og høste tidligt i haven.
Der skal radiser i jorden. Det er så rart at vi kan så tidligt og høste tidligt i haven.
Og de spirer så hurtigt, så man virkelig kan se, at der sker noget.
Men hvad skal man så bruge dem til? Ofte ender man med sære træede rødder på størrelse med rødbeder.
Jeg har aldrig været særlig glad for at spise dem rå, hverken for sig selv eller i salater.
Men sidste år serverede min mor noget fantastisk: Radiser lavet ligesom agurkesalat.
Det er rørende enkelt, og pludselig har man et stykke tilbehør, der egner sig til næsten alt. Det er surt, sød, salt og en anelse bittert og fuldender næsten enhver ret. Kan bruges som det sursøde tilbehør. Kan bruges i salater. Kan bruges til grillmad. Kan bruges til alt fra italiensk, til nyt nordisk til asiatisk mad.
Den utroligt enkle opskrift er:
Radisesalat (eller “hurtigtsyltede radiser”)
25 små radiser
½ dl æbleeddike
½ dl vand
½ dl sukker
½ tsk salat
En smule peber
Evt. lidt dild
– Radiserne skæres i skiver. De behøver ikke være så tynde.
– Kom alle ingeredienserne i en skål og rør god til salt og sukker er opløst.
Radiserne bliver bedst, hvis de får lov til at hvile et par timer i køleskabet.
Man kan også råsylte radiserne. Det er i princippet samme fremgangsmåde, men man kommer radiserne i et glas, overhælder med de resterende ingredienser (uden at røre) og lader det trække i køleskabet i 14 dage med låg på.