Omsy en T-shirt #2 [Ændr til nederdel]

Gul! Hold kæft den er gul. Jeg er sådan en, som gul overhovedet ikke klæder – heller ikke når jeg er solbrændt. Så missionen: Få denne så langt væk fra ansigtet som muligt.

At ændre et beklædningsstykke til noget helt andet, er en klassiker i omsyning. Kjole til nederdel, skjorte til kjole, bukser til nederdel, voksentøj til børnetøj.
Prøv at se ud over, hvad tøjet oprindeligt har været tænkt som, og se stoffet, de geometriske former, mængden af materiale.
Måske kan dine bukser blive til en jakke med benene som ærmer? Eller din nederdel en bluse med flagermusærmer? Flere af mine yndlingskjoler har startet livet som nederdele.

Denne T-shirten skulle blive til en nederdel. Den passede lige i størrelsen til mine hofter (fandt jeg ud af ved at tage den omvendt på og hoppe rundt med fødderne i halsudskæringen. Ømt syn…).

Først klippede jeg ærmerne af,
…og derefter halsudskæringen.

Man begynder allerede at kunne se omridset af en nederdel.

Sømmen forneden på T-shirten bruges også som søm til nederdelen, så man slipper for den arbejdsgang.
Jeg tog den på med vrangen ud og satte nåle til den passede til mig. Huske at indberegne nogle ekstra centimeter øverst til at bukke om til løbegang.
Så overlockede jeg sidesømmene (man kan også klippe det overskydende af, og sy sammen med en stræksøm på symaskine).
Og zigzaggede overkanten.

Til sidst lavede jeg en løbegang. Jeg brugte 3 cm bred elastik, så jeg bukkede 3,5 cm om og sømmede (og lod et lille hul stå åben til elastikken).
Jeg trak elastikken gennem løbegangen, syede den sammen med sig selv og syede hullet til.

Og:
Nederdel. Nu har jeg noget dejligt gult i garderoben, som jeg rent faktisk kommer til at gå med, hvilket absolut ikke var tilfældet for den oprindelige T-shirt.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *