Kuvertmetoden – budget

I januar kørte jeg et lille projekt med at se, hvor lidt vi kunne leve for, på madbudgettet altså. Det var ikke lev-af-lageret, jeg købte når vi havde brug for det, men med tanke på at spare. Så nu har jeg fundet ud af, at vi, en voksen og en 5-årig, kan leve for omkring 1000 kr. om måneden. Det er dog ikke noget, jeg har lyst til at gøre hver måned, men det kan lade sig gøre ;).

For februar har jeg tænkt mig at prøve kuvertmetoden. Det går i al sin simpelhed ud på, at man hæver det beløb, man har sat af til en hel måned, og kommer et beløb til hver uge i en kuvert. Man må ikke bruge mere den uge, end hvad der er i kuverten.
Man kan have én kuvert til hver uge, eller man kan have to; en til mad og en til andre ting.

Jeg køber normalt stort ind én gang om måneden, i starten om måneden. Så jeg har allerede brugt omkring 2/3 af madbudgettet. Resten vil jeg hæve og putte i 4 kuverter, en til hver uge i februar. Jeg glæder mig til at finde ud af, hvordan (eller om) det påvirker mit indkøbsmønster.

Kuvertmetoden kan også bruges på en anden måde, som en bekendt beskrev: Man hæver et beløb og lægger til side til slutningen af måneden. Ude af øje, ude af sind, og så har man pengene til sidst på måneden, hvor der er lavvande på kontoen.
Den metode har jeg dog valgt ikke at bruge, da det ikke er et problem for mig.

I samme ombæring, hvis man vælger at bruge kuvertmetoden permanent: Klip Dankortet over (eller få et Visa Electron, hvor der ikke kan hæves over). Så bliver du ikke fristet og kan ikke impulskøbe lige så nemt.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *