Klar, parat, SPAR!

Nu er det ved at være den tid, hvor der skal købes julegaver. Jeg kom til at tænke på mit længerevarende projekt med at nedsætte udgifterne.
Der kan være mange grunde til at spare: Små indtægter, stor gæld, stort forbrug, stort forbrug af de forkerte ting, ønsker om at købe bestemte ting (bil? hus?) eller at undgå andre (f.eks. ikke-økologiske varer).

For mit vedkommende har det især været et ønske om at spare på de ting, jeg alligevel ikke sætter pris på. Lys i køkkenet, når jeg ikke er der. Den samme ting købt dyrt i Brugsen, når Netto har den til 2/3 af prisen. Et æble til 6 kr. i 7/11, når jeg kunne have taget et med hjemmefra (købt billigere sammen med en hel pose andre i supermarkedet eller gratis fra en venindes have).
På den måde har jeg flere penge til at bruge på ting, som jeg føler, at jeg virkelig får noget ud af. Eller til opsparing.

En del af mine spareråd har jeg skrevet inde på mit andet hjem, internetforummet Slyngebarn, hvor mange andre også har bidraget. Men mange ligger også bare i den virtuelle skrivebordsskuffe, hvor de ikke kommer andre end mig til gavn.
Så nu vil jeg altså begynde at dele ud af dem her også.


GRAN OG JULETRÆER
Til en start kom jeg til at tænke på juletræer i dag. Lidt vel tidligt, men overfor min søns børnehave, bor der en juletræssælger, og de har lige fået de første leverancer.
Man kan godt undvære et juletræ, eller købe et plastiktræ eller noget helt tredje. Men for mig er jul bare ikke jul uden juletræ. Basta!
Jeg kan også godt lide at lave lidt udsmykning med grangrene, en krans på døren eller en adventskrans med gran. Priserne på sådan nogle små bundter grene kan være astronomiske i forhold til, hvad man får.

Jeg har en pakkeløsning til hvordan, man får begge dele så billigt som muligt:
Jeg køber et juletræ, som har en skæv side, for mange grene et sted, eller grimme grene forneden. De koster ikke lige så meget som de perfekte = penge sparet.
Så saver jeg de vanføre grene af, og bruger dem til udsmykning = penge sparet gange to.

Flere penge til julegaver og konfekt 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *