Så er garderobeskabet fuldt

Endelig kom jeg i bund i omsyningsbunken :D. De sidste i denne omgang.
1. 
Før:
Efter:
Jeg 
– kortede ærmene af og fjernede rynket.
– klippede udskæringen ud til en firkantet udskæring
– lavede to lange indsnit bagpå for at samle vidden.
– syede skuldersømmen ind, så kjolen kom en anelse højere op at sidde. 

2. 
Før:

Efter:
Jeg gjorde faktisk overordnet det samme som med den violette:
Jeg 
– klippede langs pyntesyningen på kjolens bærestykke, så udskæringen blev firkantet.
– Kortede ærmerne af og indsatte rynk i sømmen
– Lavede indstit foran.
– Kortede kjolen nogle få cm af.
– Og lavede to lange indsnit, fra top til bund af kjolen for at samle vidden.

3.
Før:
Jeg syntes at denne tunika var så fin med sit blomstermønster, men den orange kant var bare slet ikke mig.

Klipklip, og syede den ind i siderne, så den passede mig.
Jeg beholdt det alleryderste af borten som var et smalt gråt bånd med hvide prikker. Det synes jeg gør at tunikaen ser mere “færdig” ud.

Til sidste satte jeg elastik i ærmesømmen for at samle ærmerne lidt.
Efter:
Tunikaen er i helt tyndt bomuld og jeg ved at den kommer til at være et af mine yndlingsbeklædningsstykker. Den kan bruges som en lille kjole med en underkjole under, som tunika til bukser (se herunder) eller som bluse til en nederdel uden at stoffet fylder for meget.

 4.
Før:
En skorte i noget lækkert uldstof, som min mor syede til mig i 1993. Grunge siger hej.

Og netop fordi den var i uld, har den fået lov til at blive i skabet, selvom den blev håbløst umoderne. For den var et varmt og praktisk stykke tøj til når man skulle rydde kompostbunker eller på vintertur i en skov.

Omend grunge og starthalvfemserne for nyligt er kommet på mode igen, så fik jeg bare ikke brugt den mere. Men jeg kunne heller ikke bære at skilles fra den. Så den fik nyt liv:

Efter:
Almindeligvis ville man nok lave en lynlås i siden, men her har jeg en af de absolut eneste fordele ved at være hypermobil: Jeg kan knappe mig selv i ryggen.

5.
Før:
Jerseykjole i det dejligste tynde, bløde jersey. Men det der snoning på forstykket fungerede bare slet ikke til mig. Og hele kjolen sad bare tæt og smygede (smøg?) sig for tæt om kroppen til at den fungerede som hverdagstøj.

Efter: 
 Jeg overvejede mange løsninger, men endte med den simplest mulige: Jeg klippede snoningen op, og sømmede de rå kanter. Så fik kjolen en lidt mere afslappet stil, som jeg er sikker på vil gøre, at jeg får den brugt.

6.
Før:
Fra min sidste omsyning havde jeg bærestykket fra den hvide kjole tilbage (se sort cirkel på billede). Den lå og kiggede på mig og irriterede mig.

Efter:
…så jeg sømmede kanterne så den blev til en lille vest. Jeg tror den vil være god til sommertøj.

 Og nu går der et godt stykke tid, før jeg gider omsy igen!

One Comment

  • Det er alligvel rimelig imponerende!
    Særligt skovmandsskjorten har jo helt sikkert fået nyt liv!
    Kh maria

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *