Sådan syr du en bh om til din størrelse

Jeg har en lidt usædvanlig bh-størrelse: 65E. Det betyder, at udvalget er begrænset, og at jeg sjældent kan finde billige bh’er eller på tilbud.
Desuden kan jeg ikke købe de fine bh’er, jeg af og til finder i genbrugsbutikker (ofte helt ubrugte, stadig med mærkerne i).
Men hvad nu hvis jeg kunne finde en bh med samme skålrumfang og bredde, omend det ikke var min størrelse. Så kunne den måske passe mig, hvis jeg syede den om? Det måtte prøves.

Hemmeligheden 😉
Hemmeligheden er, at hvis man går en størrelse ned i skål og en størrelse op i omkreds, så er selve den fysiske skål samme størrelse.

(Og det samme den modsatte vej, men der vil man have et problem med at omsy, da der jo ikke er for meget, men for lidt stof).

Med andre ord: Hvis du f.eks. er en 75 C,  så vil en 80B have en skål, der er i samme størrelse.
I mit tilfælde var den bh, jeg fandt en 80C. Så kunne jeg regne -> 75D -> 70DD -> 65 E.

Tre størrelser omkreds ned, og tre størrrelser skål op. Altså er skålen samme størrelse. Det kunne jeg også bekræfte ved at tjekke med en af mine egne bh’er.

Men den passer jo ikke. For bred og stropperne sidder helt forkert.
Klip stropper og lukning bagtil af

Formindsk omkredsen
Prøv bh’en på så du kan tjekke, hvor meget der skal klippes af. Og klip så modigt ;).
– Lukningen øger omkredsen, når den er på  = der skal klippes lidt mere af.
– Den side, hvor hægterne (“hullerne”) sidder, skal være en smule længere end den side, hvor mallerne (“krogene”) sidder. Så lukningen kommer til at sidde midt bag.


Sy lukningen på

Jeg camouflerede overgangen med et matchende rødt bånd.

Sy stropperne på
Tag bh’en på og marker, hvor stropperne skal sidde. Jeg havde en anden bh indenunder, så jeg kunne se, hvor det passer til mig, at stropperne sidder.
Og så skal de bare sys på.
– Skålen går op i en spids, der hvor det er meningen, at stropperne skulle side. Så her kan du runde spidserne af, så det ser mere naturligt ud med de flyttede stropper.

Det var det. Det der tog længst tid, var at samle mod til at klippe en bh i stykker, og at lave dette blogindlæg ;).

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *