Yndlingsis

Jeg har længe haft lyst til at prøve at lave Rs yndlingsis selv, da det er Magnum Mandel, som jeg synes er en vel stor portion til en 4-årig.

– Vaniljeis. Jeg brugte min grundopskrift på parfait: http://saga-i-farver.blogspot.dk/2012/08/den-allernemmeste-og-allerbedste-is.html i min dejlige nye brugte ismaskine.
– Isen i pind-is-forme og i fryseren, så de var godt frosne.
– Smeltede noget mørk chokolade 70% og blandede mandelsplitter i.
– Kom chokoladeblandingen over isen med en ske (ville helst dyppe, men der var ikke nok. Må have udtænkt en smartere måde).
– Ind i fryseren igen et par minutter, til chokoladen var helt stivnet.

Og så gufle:

Den blev temmelig……rustik at se på, men ifølge R smagte den fantastisk – og bedre end dem man kan købe. Så er en mor glad ;).

Til min portion is lavede jeg en smule hindbærsauce. Det var simpelt:
30 g hindbær og ½-1 spsk sukker koges op i en gryde (= varm det op til det koger).
Jeg tilsatte en smule maizena, da det saftede en del, for at få konsistensen mere fast.
Rørte en smule vanilje i og lod saucen køle af, den kun var en anelse lun (så den ikke smeltede isen).

Og så guflede jeg også:

Leave a Comment

Your email address will not be published.