Nemme småkager

Hurtige og frygtelig velsmagende småkager. Konsistensen er mere klassiske smør-småkager end cookies.
De er uden mælk, hvedemel og æg (det sidste har en fordel ud over allergi: Når barnet vil “hjælpe til” med den rå dej).

Enkle chokoladesmåkager
30 stk.
100 g smør
50 g sukker
150 g rugmel
2 spsk vand
1 tsk vaniljesukker
2½ tsk bagepulver
100 g mørk chokolade 70%
25 g saltede pistacenødder (andre slags nødder kan også bruges)
(Man kan også tilsætte tørrede bær eller andre lækkerier).
– Bland alle ingredienser, bortset fra chokolade og nødder, og pisk. Jeg bruger foodprocessoren og kører, til dejen hænger sammen.
– Hak chokoladen og nødderne. Nødderne skal hakkes meget groft, der må gerne være halve nødder i blandt. Bland den hakkede chokolade og nødderne i dejen.
– Lav 30 små kugler af dejen. De trykkes flade på bagepladen.
–  Bages 8-10 min. ved 200 C.
Nyd, og prøv at lade være med at spise dem alle på én gang ;).

Leave a Comment

Your email address will not be published.