Dette er ikke boller i karry med ris

Nej, det er ej, for til boller i karry, er bollerne lavet af svinekød, og risene er lavet af…ris.
Her er bollerne hestekød og risene er revne blomkål (det kan man ikke lige se, vel).
Hest
Først hesten. Jeg laver historisk formidling af vikingetiden, og har i den forbindelse tilberedt og spist hest i mange år. Jeg har ikke skrevet noget om hestekød her på bloggen, fordi det nærmest var helligbrøde at spise hest. Men med den nylige hestekødsskandale er det blevet noget mere offentligt kendt og acceptabelt, at spise hest.
Og det har også haft den store fordel at min lokale slagter nu er villig til at tage hestekød hjem, så jeg ikke mere skal ud på en længere rejse til den eneste slagter i byen, der førte hestekød.

Hestekød er rød kød og smager hen i retning af kviekød (dvs. halvvoksne køer), men med en distinkt vildtsmag. Det har en sundere fedtsyreprofil end oksekød og er som regel magert.

Det har en smagt sødlig smag, som man lige skal lære at kende og krydre rigtigt. Hemmeligheden er: Peber. Rigeligt af det og friskkværnet. Mere end du tror.

Jeg blandede kødet med salt, riiiigelig peber, oregano og en lille smule havregryn og stegte mine kødboller på en pande.

Blomkålsris
Og så til den anden ting, der ikke er som den ser ud til: Risene.
Blomkålsris smager næsten ikke af noget. Det har en svag smag af blomkål, men det er ikke meget, og når man har blandet det med krydderier og spiser det med en anden ret, er de så godt som smagsløse.
Hvorfor så spise dem? Mere kaloriefattige end ris, påvirker blodsukkeret mindre og så er der masser af gode vitaminer og mineraler i kål.

Dette er et blomkål, fintrevet i snitteren. I-hånden-metoden virker også fint.

Man kan koge dem et par minutter i mikroovnen for at gøre dem møre. Jeg foretrækker at stege dem på panden i stedet. Jeg tilsætter en lille slat vand og vender rundt i det i ca. 5 minutter.
Derefter kan man tilsætte andre krydderier. Under alle omstændigheder krydres med salt og peber, blomskålsrisene smager ikke af meget i sig selv.

Nu var jeg jo ved at lave en karryret, så jeg tilsatte karry, spidskommen, koriander, fiskesauce, chili og limesaft til risene.

Vende vende rundt, tilsatte en dåse kokosmælk og nogle snackpeberfrugter i strimler og lod det koge op. Så er der mad! 😀

One Comment

  • Ja det var ikke lige hvad man forventede når man så det første billede. 🙂
    Men spændende med hestekød og fedt at det er nemmere at få fat på nu. Smagte det for nogle år siden i Frankrig og syntes nu det var lidt stærkt/sødt til min smag.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *