Gode sager

Juhuu!! Den her er kommet hjem og bo hos mig: Philips ismaskine. Den er smart, fordi den har et køleelement i stedet for at hele skålen skal i fryseren, og så er den bare generelt brugervenlig og solid (og har vundet flere tests).

Jeg har ønsket mig den længe, og da en veninde opgraderede til en med kompressor, så fik jeg lov til at overtage hendes. 
Nui, hvor jeg glæder mig til at eksperimentere 🙂

Og noget ikke-is-relateret: Jeg havde anbefalet en melfri nøddekage til en veninde, og så blev jeg jo ligesom selv nødt til at prøve den ikk ;). Den er virkelig lækker og man aner ikke, at der ikke er mel i.

Den er bedst på andendagen (og sikkert også på tredjedagen, jeg havde ikke mulighed for at tjekke *fløjte*)

Melfri nøddekage

100 g smør

75 g hasselnødder
75 g mandler/mandelmel
50 g sukker
2 æg
150 g køleskabskold marcipan
½ tsk bagepulver
1,5 dl creme fraiche eller græsk yoghurt

– Tænd ovnen på 200 C.
– Smelt smørret og smør formen med noget af det.
– Hak nødderne temmelig groft og rist dem på en tør pande, til de begynder at tage farve og dufter.
– Hvis du bruger hele mandler, så blend dem godt, til de er helt fintmalede.
– Pisk sukker og æg hvidt.
– Pisk margarinen i.
– Riv marcipanen groft, blandt det med mandelmel og bagepulver og kom det i dejen.
– Bland nødder og yoghurt i dejen.
– Hældes i formen og bag i 25 min. eller til dejen ikke hænger ved en strikkepind.

One Comment

  • Den ismaskine har jeg også… Den er bare så skøn 🙂
    God fornøjelse med den…

    Og lækker kage 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *