Muffins og vafler til aftensmad

Hokus pokus og i dag har min søn spist både rødbeder og knoldselleri :D.

Således transformeres suppe-fylds-grøntsagen til en kage:

Sellerivafler
Ca. 5 plader vafler
250 g knoldselleri (skrællet og skåret i bidder)
1½ dl fløde (eller andet mælkeprodukt)
3 æg 
150 g hvedemel
½ tsk bagepulver
1 tsk vanilje
1 tsk kardemomme
1 spsk sukker
½-1 tsk salt
35 g smør + ekstra til jernet.

– Kog selleristykkerne møre og mos dem på den måde, du plejer at mose kartoffelmos (jeg bruger min foodprocessor).
– Tilsæt mælkeprodukt og æg og
– derrefter de tørre ingredienser.
– Tilsæt til sidst smørret.

Knoldselleriet er på magisk vis pist forsvundet

– Lad dejen stå køligt i en halv times tid, inden du bager vaflerne i vaffeljernet.

Serveres med flødeskum eller creme fraiche samt sødt (marmelade, sirup el.lign.). Vaflerne har en diskret, men distinkt, lille eftersmag af knoldselleri, så undlad ikke sukkeret, det afbalancerer smagen. Spis vaflerne med sødt i eller sødt til.
Tip:
Man kan undlade vanilje, kardemomme og sukker i opskriften og i stedet tilsætte f.eks. persille eller estragon til dejen. Så kan man bruge vaflerne til en forret, som tilbehør til ostebordet m.m.

Chokolade og rødbeder komplementerer hinanden overraskende godt

Udgangspunkt er mine fuldkornsmuffins.

Rødbede-choko-muffins
8 store eller 12 små muffins
100 g rødbeder
100 g æble
100 g mørk chokolade (70%)
100 g hvedemel
100 g groft mel/flager
100 g smør
100 g græsk yoghurt
85 g sukker, heraf 50 g farin (eller 100 g sukker, hvis det skal se pænere ud på skrift 😉 ).
1½ tsk bagepulver
1/4 tsk salt
3 store æg
2 tsk kardemomme
1 tsk vanilje

– Tænd for ovnen på 200 C.
– Skræl rødbederne og riv dem og æblet fint.

Velkommen til køkkenmassakren, muahahahaaa

– Bland hvedemel, groft mel, bagepulver, natron (og farin) i en skål.
– Bland rødbeder og æble i melblandingen.
– Pisk æggene godt med håndmikseren.
– Smelt smørret og hæld mælken i det. Hæld begge dele ned til ægget.
– Bland de våde ingredienser i de tørre. Det skal kun lige nøjagtig være blandet sammen, man må godt  for meget, bliver de flade.
– Vend forsigtigt frugt/grøntsagsfyldet i.
– Kom dejen i papirforme, de skal kun fyldes 2/3 op.
– Bages i ca. 25 min.

One Comment

  • muffins opskriften har jeg brugt i dag.. dog blev de sjasket ind i glasur og chokolade knapper, så de ligner hallo kittyer med lidt god vilje.. så nu få bh kamuflerede rødbeder i morgen..

Leave a Reply to Camilla Ramsgaard Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *