Grundopskrift – parfait (nem is)

En form for flødeis, som er utrolig nem at lave, smager guddommenligt, og kan laves uden en ismaskine, fordi den ikke krystalliserer.

Variant med smuldret chokolade øverst, nederst og i midten (100 g)

Med hindbærsauce over

Parfait, grundopskrift
3 pastueriserede æg (enten hele æg, eller 3 blommer og 3 hvider)
3 dl piskefløde
60-100 g sukker (erstat evt. en del af sukkeret med 2 spsk sirup)

– Pisk æggehviderne faste.
– Pisk æggeblommerne lyse og skummende med sukkeret.
– Pisk fløden til flødeskum, bløde toppe.
(I den rækkefølge. Så kan du bruge røreskålen til alle tre ting (stil dem efterhånden til side i hver sin beholder), uden at behøve at gøre den ren mellem hver).
– Vend flødeskummet i æggeblommemassen. Vend derefter æggehviderne i cremen.
– Foer en form (f.eks. en lille rugbrødsform) med husholdsningsfolie. Der skal være nok til, at det kan dække toppen. Hæld blandingen i og dæk toppen med folien.
– Fryses i 4-8 timer (eller 30-40 minutter i ismaskine)

NB: For de hurtige (eller dovne): Pisk hele pasteuriserede æg med sukkeret (lææænge), og vend flødeskummet i det. Det bliver næsten lige så godt.

Idéer:
– Tilsætter du 1 tsk vaniljesukker, har du den enkleste isvariant: Vaniljeis.

Ud fra grundopskriften, kan man lave alverdens varianter (vær opmærksom på at ændre sukkermængden, hvis tilsætningen er meget sød eller meget sur):

– Karamelparfait, hvor den bløde karamel blev fordelt mellem cremen som tynde tråde (bare ved at have noget på en ske og “tegne” med skeen) i flere lag.

– “Vienetta”. Kan I huske det? Vaniljeis med tynde lag af chokolade i mange lag. Jeg har lavet det med mørk pålægschokolade. Det var et STORT hit.

– Man kunne også lave en is, hvor man fordelte frugtpuré i lag mellem cremen.

– Eller selvfølgelig alle de kendte varianter ved at blande forskellige ting i cremen, inden man hælder den i formen: Hindbær, jordbær, blåbær, nougat, nødder osv. Eller hvad med straciatella, Toblerone- eller Smartiesis osv.?

2 Comments

  • Mums siger jeg bare 🙂

  • Mums siger jeg bare 🙂

Leave a Reply to Laila Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *