Sukkerfri cookies

Min veninde M har eksperimenteret sig frem til en superlækker opskrift på (mindre u)sunde cookies (altså amerikanske småkager). 
Den er så god at jeg synes at endnu flere skal kende til den. Så her er den: 
                             
Sukkerfri banancookies
24 stk.
3 modne bananer
5 dl havregryn
2,5 dl rosiner
0,5 dl solsikkekerner
0,5-1 dl kokosmel
0,75 smagsneutral olie (jeg plejer at bruge 100 g smør)
1 tsk vaniljesukker
Evt. 1 tsk kanel

– Mos bananerne. Man kan gøre det med en kartoffelmoser, med en gaffel eller i en foodprocessor/blender. 
– Rør resten af ingredienserne i og lad det stå i 15 min. Imens varmes ovnen op til 175 C.
– Bages 20-30 min. til de er let gyldne.
Variationer
*Jeg plejer også at tilsætte 1 æg (+ en anelse mere havregryn pga. ægget). Så kommer proteinindholdet lidt højere op.
*Rosinerne kan erstattes af andet tørret frugt.
*Solsikkekerner og kokosmel kan erstattes af andre kerner og nødder.
*Mangler man bananer kan en del af bananerne erstattes af æblemos.
* Man kan også komme lidt hakket 70% chokolade i. Små mængder chokolade med højt kakaoindhold er sundt (max. 10 g om dagen)
Både Ms søn og min søn synes, at det er de bedste kager der findes!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *