Hjemmelavet chokoladepålæg

Fristelsen er nær…:). 
Chokoladepålæg, kakaopålæg, kakaocreme, kakaosmørepålæg, chokoladepålæg, chokoladesmørepålæg eller hjemmelavet “Milkyway pålæg”…..Hvad man end kalder det, smager det så englene synger.
Når du først har prøvet at lave dette selv (og det er i øvrigt utrolig nemt, enkelt og hurtigt at lave), så kan købeprodukter godt gå hjem og lægge sig!

Let og skummende chokoladepålæg
2 dl sukker eller 3,5 dl flormelis
3 pastueriserede æg, str. M
100 g palmin eller kokosolie (palminen er smagsløs, kokosolien smager af Bounty) eller en blanding af dem begge
80 g smør eller margarine
5 store spsk kakao (bagekakao, ikke drikkekakao)
5 tsk vaniljesukker

– Pisk flormelis og æg læææææænge, omkring 10 minutter.
– Smelt fedtstofferne og lad dem køle af.
– Vend fedtstofferne i æg/sukkerblandingen, og tilsæt kakao og vaniljesukker.
– Vend cremen rundt til ingredienserne er jævnt blandet.
– Sættes i køleskabet og er klar til brug, når den er kølet ned og blevet stift.

OBS!
– Kan holde sig ca. 14 dage, ved opbevaring i køleskab.
– Mængde: 800 ml. Mere end rigeligt til alle kiksene og til smørepålæg og til at give væk af.
– Skal det være rigtig choko-chok, så tilsæt 20 g mørk chokolade til det varme smeltede fedtstof, så det smelter ud i det.





Måske har du har lyst til noget mere smøragtigt chokopålæg. Så kunne du afprøve denne opskrift:
Hjemmelavet “Nutella”
100 g blødt smør
100 g fintmalede hasselnødder eller cashewnødder (halvt mandler kan man også)
1 spsk kakao
1 spsk honning
1 tsk vaniljesukker

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *