Go’ søndag

Jeg fik sådan lyst til is, og da jeg havde et par poser frosne bananer (hver banan skåret i 4-5 stykker) i fryseren og en food processor på køkkenbordet, tog det ikke mere end et par minutter, før vi sad og spiste is. Konsistensen er i retning af softice. Og opskriften er rørende enkel:

Kakaois af frosne bananer
200 g frosne bananer i stykker
2-3 spsk bagekakao
1 spsk peanut butter
1/4 tsk vanilje
3 spsk mælk (ko-, soya-, ris-, hvad man nu har)
Smid det hele i food processoren og blend til konsistensen er jævn. 
Det kan være at du lige skal skrabe siderne et par gange. Pas på med at blende for længe, så bliver isen for varm og bliver til mos i stedet. Og det var bare det.
Man kan komme eventuelle rester i fryseren, men det bliver meget hårdt og skal blendes igen, inden man kan spise af det.

Jeg har jo købt kylling fra Hopballe Mølle. Denne gang havde jeg fået nogle hanekyllingebryster med. Jeg vidste godt at hanekyllingerne var store (har et par hele i fryseren på 2,3 kg), men alligevel:

2 kyllingebryster på tilsammen 1600 g (det er mere end en hel slavekylling med ben og det hele) alligevel et ret imponerende syn. Og det er, bortset fra et lille “overarmsben”, RENT kød. 

De blev bl.a. brugt til dette: Ovnstegt citronkylling med Den Skønne Salat til. Mums (det er forresten ½ bryst. Èt bryst var nok mad til to voksne!):

R og jeg har en hyggelig søndag.
R fandt på at han gerne ville “Mor, tegne og så rundt om og bilerne køre”. “På papir?” “JA!” :D. Og det kunne vi da sagtens.
Det er en utrolig enkel og billig aktivitet, som ikke desto mindre kan underholde ham i timevis.
Man skal ikke bruge andet end papir, tape og farver.

Tape papirerne sammen, som I nu har lyst (R er kun tre år, så jeg hjalp, men større kan selv). Og så kan man tegne midterstreger, huse, parkeringspladser, fodgængerovergange, søer og træer og hvad man nu har lyst til.

R bruger gerne lige så lang tid på at dekorere sine veje og sin by som at lege med det bagefter. Og jeg synes også at det er hyggeligt at være med og så sidder jeg og tegner og vi finder på historier om bilerne og husene og søen med ænder osv.

Børn i dag har racerbaner, briobaner, tæpper med veje osv., Men stadig er dette enkle legetøj et hit, og jeg er ikke i tvivl om, at det er fordi det er et stykke legetøj, som man kan bruge sin kreativitet på, forme efter lyst og udfolde sin fantasi med.

Go’ søndag

One Comment

  • Fedt, at der er andre end mig, der taler begejstret om "rigtig" kylling. Det er jo helt vildt, at det kan smage så meget bedre. Det ser godt nok lækkert ud, der på den færdige tallerken.
    MVH Malene (www.paleolivet.blogspot.com)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *