Frisk grønt i november

Hvor er november egentlig bleg og mørk. Og de af mine krukkeplanter, som ikke kan tåle frost, er kradset af. Jeg savnede virkelig at kunne plukke frisk basilikum.

Jeg kunne selvfølgelig gå i gang med at dyrke nogle nye fra frø, men det er bare ikke lige sæsonen for at finde frø. Og desuden ville jeg være bekymret for om det er lyst nok og lyst længe nok til at de ville spire ordentligt.
Men I ved de der friske krydderurter i kompostérbar potte, som man kan købe i supermarkederne? De der friske blade som man bruger af en eller to omgange, og så er de ribbet og bliver smidt ud? De er faktisk forvoksede kimplanter. Det er ikke bare én plante, men mange.
Og hvis man piller alle disse planter fra hinanden, fylder en større potte med noget lækker krukkejord og fordeler planterne med noget større afstand deri:
Så har man vupti en stor potte frisk grønt, der spreder livsglæde og laver nye blade, så længe man husker at vande den (lav evt en ring af ståltråd på en pinde, der kan holde planterne oppe til de kan holde sig selv).

Og dette er også et sparetip: En potte krydderurter koster kun ca. 10 kr. Det er billigere end en pose frø.
Og hvis du glemmer at vande og din krydderurt går ud efter et par uger, så har du stadig sparet på at købe flere af de små potter med krydderurter i mellemtiden, du har sluppet for triste tørrede urter og du har haft noget grønt og livsbekræftende i vindueskarmen.

One Comment

  • Jeg har også sådan en basilikumsplante. Den yder overraskende godt!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *