Kanelsneglene fra Krudtugler og Kanelsnegle
Lette, luftige og velsmagende. Nam nam! De kan varmt anbefales.
Kanelsnegle
50 g gær
2 dl vand, lunkent
6 dl mælk
100 g smør, smeltet
1 dl sukker
2 tsk salt
Ca. 15 dl mel (et par dl kan fint være grahamsmel)
Remonce
225 g blød smør
125 g sukker
4 spsk kanel
– Rør gæren ud i vandet.
– Tilsæt lidt af melet og derefter salt og sukker.
– Smelt smørret og hæld mælken i gryden. Hæld begge dele i dejen.
– Tilsæt mel til dejen lige nøjagtig ikke klistrer helt vildt.
– Lad dejen hæve til dobbelt størrelse, slå den let ned.
– Del dejen i to stykker og rul den ene ud til en plade på ca. 20 x 40 cm.
– Rør remoncen sammen. Fordel halvdelen på hele dejpladen.
– Rul dejpladen sammen på langs, og knib kanten.
– Skær ca. 15 kanelsnegle med en skarp kniv.
– Lad kanelsneglene efterhæve i ca. 20 min. Og bag dem i ca. 12 min.
– Gør det samme med den anden halvdel af dejen.