Grove brune lærredsbukser med græsknæ

Jeg har lige købt bogen Sy Sejt Børnetøj og gik straks igang med at sy. Bukser skulle det være!
Jeg besluttede mig til at starte med at lave et par prøvebukser i noget billigt restestof.
Så de blev lavet i noget sofaovertræk, som jeg havde liggende fra min forrige sofa. En bomuldsblanding af en slags. Så kunne jeg lave tilretninger, tilføjelser og ændringer osv. på dem (og smide dem ud uden gråd, hvis de blev rædselsfulde…).

Og så lige græs-slidknæ til at pifte dem lidt op. Den detalje er jeg ret glad for :). Så kan R kravle rundt på græsset, uden at man skal bekymre sig over græs-mærker, som ikke går af i vask.

Modifikationer:– Str. 1 år i bredden, str. 2 år i længden.
– Jeg tilføjede 3½ cm til overkanten til 3 cm elastik (48 cm i længden. Elastikken kunne godt have være 2 cm kortere).
– Jeg valgte at sy elastikken på i stedet for at trække den igennem, da den blev ved med at bukke, foldede så stoffet om og syede tre gange mere oveni for udseendets skyld.
– Elastik forneden i benene.

Kan mønsteret anbefales?Jeg er glad for mønstret og kan godt anbefale det. Et meget hurtigt og simpelt mønster, som kan modificeres i det uendelige – og som jeg kommer til at bruge igen og igen er jeg ret sikker på.
Pasformen er temmelig bred. Det er fint, for sådan nogle sidder godt på R (fede lår…) og der er plads til at møfle rundt i.

One Comment

  • det er bare nogle skønne bukser du har syet!
    den bog er altså også bare god… jeg har syet flere par af "smal buks" til Valdemar, som er ret slank, også i benene… og nøj han ser godt ud i dem ^^ skal ha' lånt den hjem fra biblioteket igen…

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *