Masser af projekter / lots of projects

Så er der gang i mjødbrygningen igen, nam nam. Følg med de næste par dage!

Jeg har lavet et par vikler til en veninde. De er lavet af bomuld/hør der er diamantvævet, og det er noget rigtig dejligt stof. Jeg har noget af det tilbage til mig selv og overvejer lidt at lave en lækker lille sommerkjole, hvis der er nok stof.

Jeg plejer ikke at strikke om sommeren, men nu har jeg fundet noget at bruge alt det bomuldsgarn til, som jeg har liggende, men aldrig har brugt til noget: Vaskeklude/karklude. Her er den første, den tog ikke særlig lang tid, og jeg regner med at lave en hel stak.

Jeg har lige været på Sjælland og besøge mine forældre og faldt over en stak håndarbejdsblade fra 1976 som jeg fik lov til at tage med hjem. Masser af strikkeprojekter som det kribler i fingrene for at komme igang med, og også rigeligt med af applikationer, “indianerkjoler”, veste, kaftaner og “sy det selv så du ikke giver penge til de imperialistiske koncerner”.

Kedeldragter, pagehår og træsko (hmm…er det bare mig eller har jeg ikke set de kedeldragter på modeshows’ne de sidste par år…).

In English
Another batch of mead in the making. Follow the progress the next couple of days:
I have made two baby wraps for at friend of mine. They are made of cotton/linen in a diamond weave (“birdseye”?), and it is a really nice fabric. I have a little left, and am considering making a little summer dress for my self out of it (picture of her and baby wearing it follows as soon as I have gotten her permission to publish the pictures here).
I don’t usually knit during the summer, but now I have found a use for all the cotton yarn I have lying around, that I never use: Wash cloths/dish cloths. Apparantly it is a quite common thing to knit in the English speaking countries. Here is the first one, it didn’t take long to make, and I plan to make a whole bunch of them.
I have just been to Sjælland (Sealand) to visit my parent and found a stack of old craft magazines from 1976 that my mother let me take home with me. Lots of projects that are very typical of the 70’ies and lots of  folkloric” fashion . But also lot of useful projects.
Jumpsuits, the hair, the clogs (hmm…it it just me, or does those jumpsuits look like
something I have seen on the runway the last couple of years…)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *