Særksyning

Så fik jeg syet særken til min lillesøster (og til mig selv) sammen, førstesømmen vel at mærke, som var lige ud hele vejen.
Andensømmen, som forhindrer kanterne i at flosse, sys i heksesting (eller hvad de nu hedder). Jeg må finde mig en eller anden uendelig serie at følge med i. Da det hele bliver håndsyet tager det en del tid.
Sidekilerne er lavet på en opfindsom måde, der sparer stof: Halvdelen af hver kile er faktisk for- og bagstykkerne selv.
Jeg prøver et nyt design på ærmerne, hvor de er en anelse smallere fra albuen og ned til hånden. De brede ærmer på min forrige særk var meget i vejen, når jeg skulle kokkerere (og kun havde den på. Ærmerne på uldkjolen er smallere, så de holder ærmerne på hørkjolen inde når jeg har den på også).

Kilerne under armene øger bevægeligheden.


Fuga kunne bare ikke holde poterne væk fra trådenderne:

Well on my way with the shift for my little sister (that also fits me). The side gussets are made in a ingenious way that saves fabric; half of each gusset is actually part of the front and back part of the dress.
I’m trying out a new design for the sleeves. The sleeves for my last shift contantly got in the way, so for this one I’m making them narrower from the elbow down.

Thats my cat Fuga, he is a Russian Blue and can’t keep away from thread ends 😉

I bought the domain www.saga-i-farver.dk today. I might consider to figure out how to make a homepage…

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *