Formindsket kjole / Fit-and-flare dress smaller

Endelig har symaskinen kørt igen!

Denne fine kjole var to størrelser for stor.  Jeg var allerede gået i gang med omsyningen, da jeg kom igang med at tage billeder, så her havde jeg allerede sat knappenåle i.

Finally I have worked by the sewing machine again.
This cute dress was two sizes too big. I had already begun the resizing process, when I remembered to take photos. Here it is already pinned in the back.

Jeg tog kjolen ind langs ryggen.
I took it in along the mid back.

 Og i sømmene foran i siderne
And in the seams at the front sides.

Da jeg havde gjort det, var kjolen stadig for stor i stykket mellem bryst og hals.
The dress was still too large in the area between bust and neck.

Derfor besluttede jeg mig til at lave en slids. Både for at fjerne noget af stoffet, og slidsen ville også give den visuelle adskillelse, som er klædelig, når man har bryster til den store side.
Jeg klippede slidsen, og fjernede et lagkagestykkeformet stykke stof i slidsen for at komme af med den ekstra vidde.

Tip:
Når man redesigner, er fordelen ved at lave en slids, fremfor en anden slags udskæring, er at man ikke behøver mere af det stof, tøjet er lavet af. Der skal bruges en belægning i slidsen, men den kan sagtens være i et andet stof.

I decided to make a neckline slit. I could use it to remove some of the extra width, and the slit would also provide the visual separation of the bust, which is flattering when you have a larger bust.
I cut the slit and removed a cake-piece-shaped slice of fabric.

Tip:
When you redesign a neckline, the advantage of making a slit is that you don’t need more of the same fabric. The slit needs a facing, but it can be made of a different fabric, as it will be on the wrong side, and only peek out a tiny bit.

 

Derefter syede jeg belægningen på, vendte den om på vrangen og stak den fast.
I stitched the facing on, turned it to the wrong side, and topstitched it.

Og syede jeg en knap og en hægte i. Det kan lades være uknappet, hvis man vil have en mere afslappet styling.
I sewed on hook and eye. You can leave it unbuttoned for a more relaxed styling.

Siden jeg lærte hvordan man laver hægter, har jeg haft lyst til at sy dem på alt.
Since I learned how to make eyes, I have wanted to make them on everything.

Til sidst kortede jeg kjolen 9 cm af.
Lastly I shortened the dress by 9 cm (3 35/64″).

Jeg har ikke helt sikker på at det ville fungere med slidsen, så jeg lavede ikke en tutorial. Men det blev virkelig godt. Så jeg laver slids-tricket med en anden kjole jeg har, med samme problem – og laver en tutorial til jer.
I wasn’t completely sure the neckline slit would work as I thought, so I didn’t make a tutorial. But it worked perfectly.
So I will do the slit trick with another dress I have, which has the same problem – and make a tutorial for you.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *